Liviu Dragnea susţine că a votat pentru cererea DNA în cazul Bejinariu: Nu-i pot forţa pe colegi

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, marţi, că el a votat pentru cererea DNA privind urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu, aşa cum le-a cerut şi colegilor săi de partid, menţionând că aceştia, însă, s-au prevalat de votul secret şi nu îi poate forţa să voteze la vedere.

363 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea susţine că a votat pentru cererea DNA în cazul Bejinariu: Nu-i pot forţa pe colegi

Liviu Dragnea susţine că a votat pentru cererea DNA în cazul Bejinariu: Nu-i pot forţa pe colegi

„Eu am votat aşa cum le-am cerut tuturor colegilor mei de-a lungul timpului, şi anume <<pentru>>, numai că, aşa cum am spus-o în mai multe rânduri, atât timp cât noi avem această prevedere în Constituţie (privind imunitatea parlamentară, n.r.), în permanenţă vor fi voturi de genul ăsta care pot fi îndreptăţite sau nu, nu sunt eu în măsură să mă pronunţ”, a spus Dragnea.

„Când vom scoate acea prevedere din Constituţie nu o să mai avem situaţii de genul ăsta. Le-am cerut colegilor mei să voteze în conformitate cu legea. Probabil că au ascultat argumente şi dintr-o parte şi din alta. Şi observând numărul masiv de voturi <<împotrivă>>, au votat de la toate partidele în sensul ăsta”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă nu s-a putut impune în faţa deputaţilor, prin solicitarea adresată de vot favorabil, Dragnea a susţinut că nimeni nu se poate impune în astfel de situaţii.

„E un vot total secret şi, când e vorba de persoane, deputaţii şi senatorii au cu totul şi cu totul altă abordare. Nu pot să îi forţez să stea toţi cu bilele la vedere”, a spus Dragnea.

Solicitat să comenteze declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care consideră că Parlamentul şi-a arătat dispreţul faţă de justiţie prin acest vot în cazul Bejinariu, Dragnea a răspuns: „Sunt cuvinte cam grele. Dacă domnul preşedinte vrea să fim parteneri în acest demers de modificare a Constituţiei, aşa cum a spus în noiembrie 2014, cu tot dragul vom modifica Constituţia şi, printre alte prevederi, să scoatem şi această prevedere cu privire la imunitate”.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cu 183 de voturi „împotrivă”, 88 de voturi „pentru” şi 2 abţineri, cererea DNA privind urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici