Lucian Bode, primele declaraţii despre posibilul asasinat de la Arad

  • Ministrul de Interne Lucian Bode a spus că cercetarea la faţa locului s-a încheiat, referindu-se la explozia produsă la o maşină aflată într-o parcare din Arad, în urma căreia un om de afaceri a murit.
  • În plus, demnitarul consideră că România este o ţară sigură, fără să ofere însă şi argumente în acest sens.
3650 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, primele declaraţii despre posibilul asasinat de la Arad

Lucian Bode, primele declaraţii despre posibila asasinare de la Arad: Am audiat martori, vizualizăm imaginile de la faţa locului

Am fost informat sâmbătă dimineaţa imediat după ce s-a produs şi împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere, mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz, şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului”, a spus ministrul Lucian Bode.

Acesta a anunţat că cercetările de la faţa locului au fost încheiate.

Ieri s-au finalizat cercetările la faţa locului, în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată şi depozitată într-un loc unde se continuă cercetările. Am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului, de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai”, a mai spus şeful de la Interne. 

În ceea ce priveşte explozibilul folosit, ministrul a declarat că „SRI, MAPN, prin laboratoarele foarte bine dotate, ne vor ajuta şi ne vor spune exact despre ce a fost vorba acolo. S-au prelevat probe şi cu siguranţă aceste laboratoare ne vor comunica rezultatul în cel mai scurt timp posibil”.

Ministrul spune că în această anchetă nu este exclusă nicio variantă de lucru, „de aceea cercetăm toate posibilele variante, că vorbim de compania pe care o administra, că vorbim de relaţii conflictuale, specialiştii evaluează toate relaţii comerciale, personale pe care le-a avut”, atât pe plan intern, cât şi extern.

 

Lucian Bode dă asigurări că România e o ţară sigură

 

Ministrul de Interne dă asigurări că România este o ţară sigură: „În istoria postdecembristă a României au mai fost tentative de infracţiune de omor prin acest mod de operare. Din fericire au fost toate fără finalitate. Astfel vorbim de un caz singular, de accea afirm cu toată responsabilitatea că România este o ţară sigură”.

O explozie, urmată de un incendiu şi soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. La volan se afla Ioan Crişan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici