Ludovic Orban: Am discutat cu Eugen Tomac încă de săptămâna trecută despre moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că a discutat încă de săptămâna trecută cu preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi că împreună vor face o analiză serioasă referitoare la demiterea Guvernului printr-o moţiune de cenzură pe parcursul actualei sesiuni parlamentare.

336 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Am discutat cu Eugen Tomac încă de săptămâna trecută despre moţiunea de cenzură

Ludovic Orban: Am discutat cu Eugen Tomac încă de săptămâna trecută despre moţiunea de cenzură

„PNL şi-a stabilit ca principal obiectiv pentru actuala sesiune parlamentară demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură, pentru a pune punct dominaţiei lui Dragnea şi a clanului din jurul lui. Am luat legătura, săptămâna trecută, cu colegii din Opoziţie, inclusiv cu preşedintele PMP, domnul Tomac, vom avea discuţii mai aprofundate începând de săptămâna viitoare, vom face o analiză foarte serioasă, pentru că ştiţi foarte bine că pe parcursul unei sesiuni parlamentare Opoziţia nu poate să depună decât o singură moţiune de cenzură”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Saturn, unde se desfăşoară Şcoala de Vară a TNL, întrebat cum îi răspunde preşedintelui de onoare al PMP, Traian Băsescu, care a spus că se impune o moţiune de cenzură, dar că PNL nu-şi face timp ca să discute cu PMP.

Liderul liberal a adăugat că Opoziţia beneficiază de "un singur glonte pe ţeavă şi acest glonte nu trebuie irosit" şi drept urmare moţiunea de cenzură trebuie să fie depusă la momentul oportun în aşa fel încât să "ne poate permite să adunăm voturile necesare pentru demiterea Guvernului".

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Şcoala de vara a Organizaţiei de Tineret a PMP care a avut loc la Neptun, că se pierde un moment foarte bun în care românii ar susţine căderea Cabinetului Dăncilă, iar asta nu înseamnă neapărat venirea Opoziţiei la guvernare, pentru că un alt Guvern ar putea fi dat de coaliţia PSD-ALDE.

"În momentul de faţă nici PMP nici PNL nici USR, singuri, nu au numărul de semnături pentru o moţiune de cenzură şi totuşi USR nu mai răspunde la telefon dupa ce i s-a trimis moţiunea de cenzură, PNL zice să mai discutăm. Se pierde un moment foarte bun când o parte mare din populaţie ar susţine o moţiune prin care să cadă Guvernul Dăncilă. Cred că este un lucru pe care PMP trebuie să îl facă cunoscut: să îi ia frate, să mai renunţe PMP că e moţiune iniţiată de ei. Să spună că e iniţiată de Sică Mandolină, de cine vor ei. Dar să o facă. Momentele politice nu se ratează. Cred că obiectivul imediat, dincolo de a pregăti europarlamentarele, este o moţiune de cenzură. Nu mai spuneţi că e iniţiată de PMP, spuneţi că a fost ideea genială a lui Bârnă şi a lui Orban", a afirmat Traian Băsescu, vineri, la Neptun.

Acesta a reiterat, într-un mesaj, sâmbătă, pe Facebook, că acum este momentul oportun pentru ca Opoziţia să demită Guvernul printr-o moţiune de cenzură.

„Moţiune de cenzură acum! Cu sau fără succes, moţiunea de cenzură este un gest politic obligatoriu. Opoziţia are nevoie acută de o reacţie instituţională de delimitare faţă de dezastrul Dragnea – Dăncilă – Tăriceanu. Dacă în aceste condiţii partidele din opoziţie nu reacţionează solidar şi rapid prin depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, nu au cum să pretindă respectul electoratului şi blazonul de alternativă la guvernarea PSD – ALDE .Iar dacă UDMR, Ponta şi minorităţile vor susţine guvernul, nu le rămâne decât să-şi asume politic, alături de Dragnea, Dăncilă, Daea, Carmen Dan, Tăriceanu, Firea etc. şi pesta porcină şi violenţele din 10 August şi compromiterea preşedenţiei UE în mandatul României .Sper că nici un partid de opoziţie nu va susţine tacit guvernul PSD - ALDE prin inacţiune instituţională de delimitare faţă de Guvernul Dăncilă şi alianţa PSD - ALDE ”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici