Ludovic Orban ar urma să îi revoce pe consulii din New York şi Cape Town, Cătălin Dancu şi Andrei Zaharescu

Guvernul Orban i-ar putea rechema pe Andrei Zaharescu şi Cătălin-Radu Dancu din funcţia de consul general la Cape Town, respectiv consul la New York, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

3982 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban ar urma să îi revoce pe consulii din New York şi Cape Town, Cătălin Dancu şi Andrei Zaharescu

Consulii din Cape Town şi New York, Andrei Zaharescu şi Cătălin Dancu, ar putea fi revocaţi de Guvernul Orban

Este posibil ca Executivul să aprobe două proiecte de hotărâre în acest sens, într-o şedinţă ce ar putea avea loc miercuri, au adăugat sursele citate.

Andrei Zaharescu a fost numit consul general la Cape Town (Africa de Sud) în anul 2013, în perioada Cabinetului Ponta.

În iunie 2017, Cătălin Dancu a fost numit consul general la New York, printr-o hotărâre premierul de atunci, Sorin Grindeanu.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că a schimbat doi consuli, inclusiv pe fostul purtător de cuvânt al Guvernului Dăncilă, Nelu Barbu. El a mai spus că „e în pregătire” schimbarea consulului general al României în New York, Cătălin-Radu Dancu. Liderul PNL a precizat că doreşte blocarea instalării ”clientelei pesediste” în instituţiile publice.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcţia de consul general la Shanghai.

Taguri:
zaharescu,
consul,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici