Ludovic Orban: Aşa zisul fond suveran este o megaescrocherie, o puşculiţă de partid a PSD şi ALDE

Preşedintele PNL Ludovic Orban a transmis duminică că partidul său va încerca să oprească constituirea Fondului suveran de investiţii şi dezvoltare, susţinând că este „o megaescrocherie, o puşculiţă de partid a PSD şi ALDE”.

635 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Aşa zisul fond suveran este o megaescrocherie, o puşculiţă de partid a PSD şi ALDE

Ludovic Orban: Aşa zisul fond suveran este o megaescrocherie, o puşculiţă de partid a PSD şi ALDE

"Dragnea şi Tăriceanu distrug economia României. Nu ultima, dar printre cele mai periculoase lovituri, este noua tentativă de înfiinţare a fatidicului Fond suveran de investiţii şi dezvoltare. După ce am reuşit să îl blocăm un timp prin atacul la Curtea Constituţională, guvernul revine cu un nou proiect. Aşa zisul fond suveran este de fapt o megaescrocherie prin care se urmăresc mai multe obiective: punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante şi profitabile companii româneşti cu capital majoritar de stat; obţinerea de bani sub formă de împrumut, girând cu acţiunile companiilor; folosirea acestor bani pentru nişte investiţii decise politic; scoaterea de sub legislaţia europeană din domeniul achiziţiilor a tuturor contractelor care se vor încheia, pentru a hrăni clientela politico-economică a PSD- ALDE cu bani publici fără niciun control din partea instituţiilor statului; preluarea ostilă a acestor companii româneşti de către nişte clienţi obscuri ai actualei puteri, ca urmare a imposibilităţii de restituire a împrumuturilor etc. PNL va uza de toate armele din dotare pentru a împiedică constituirea acestui fond, care nu reprezintă altceva decât o puşculiţă de partid a PSD şi ALDE, alimentată din banii noştri, ai cetăţenilor români", a transmis preşedintele PNL Ludovic Orban duminică pe Facebook.

Acesta a mai explicat că acţiunile coaliţiei par să fie premeditate, ascunzând intenţii ostile la adresa României.

"Guvernele PSD- ALDE acţionează parcă după un plan elaborat de inamici ai României cu scopul de a pune pe butuci economia României. Blocarea proiectelor mari de infrastructură de transport, blocarea investiţiilor publice, distrugerea sistemului financiar- bancar, distrugerea sectorului energetic, punerea în dificultate a sistemelor de comunicaţii, naţionalizarea pilonului 2 de pensii, jefuirea companiilor româneşti, aruncarea în aer a finanţelor publice locale, provocarea unor dezechilibre economice grave, descurajarea investiţiilor private româneşti şi străine, izolarea României pe plan internaţional, alungarea efectivă din ţară a sute de mii de români, prăbuşirea autorităţii instituţiilor statului român, blocarea achiziţiilor publice din domeniul apărării, subfinanţarea serviciilor de informaţii ( care apăra România de ameninţările tot mai mari la adresa siguranţei naţionale ) sunt acţiuni care nu mai par să fie rodul întâmplării, ci al unei premeditari care ascunde intenţii ostile la adresa României", a mai explicat liderul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici