Ludovic Orban:" Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria"

Fostul premier Ludovic Orban îl critică pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru că „apelează, din nou, la scuza grelei moşteniri”. „Îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria de lider de partid aflat la guvernare”, afirmă Orban.

248 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban:" Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria"

Ludovic Orban:" Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria"

„Incapabil să găsească soluţii pentru a proteja eficient cetăţenii şi companiile de creşterea preţului la energie electrică şi la gazul natural, preşedintele PSD apelează, din nou, la scuza grelei moşteniri. Mai exact, arată cu degetul spre mine, încercând să mă scoată drept ţap ispăşitor pentru creşterile de preţuri, încercând să scape într-un mod jenant de răspundere pentru răspunsurile complet inadecvate şi pentru bâlbâielile guvernului din care face parte PSD”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

El afirmă că guvernul pe care l-a condus a fost „practic obligat” să abroge prevederi ale infamei OUG 114/2018 pentru a împiedica declanşarea procedurii de infringement contra României pentru încalcarea Regulamentului 943 al UE, Guvernul are la dispoziţie instrumentele de intervenţie pentru a diminua impactul creşterii preţurilor şi pentru a asigura protecţia cetăţenilor şi a companiilor.

„Guvernul şi ANRE sunt actorii instituţionali care trebuie să adopte măsurile de protecţie. Chiar dacă nu deţin portofoliul energiei, cei din PSD răspund solidar cu partenerii lor de guvernare pentru sărăcirea populaţiei şi falimentarea companiilor româneşti. Conducerile ANRE, Hidroelectrica, Nuclearelectrica au fost numite de majoritatea parlamentară şi de guvernele PSD. În ceea ce priveşte companiile, readuc aminte că noi am propus şi includerea companiilor, altele decât IMM-urile, în măsurile de protecţie, lucru neacceptat de către majoritatea PSD-PNL-UDMR. CET Rovinari nu are de ce să fie redeschis pentru că este în funcţiune (nici măcar atât nu ştie). În 7 din cei 10 ani în care nu s-a construit de către stat nicio capacitate nouă de producţie de energie, la putere a fost PSD ( e nevoie să readuc aminte de blocarea constucţiei reactorului 3 şi 4 pe o perioadă de 7 ani ca urmare a unei înţelegeri, cel puţin ciudate, cu o companie chinezească sau de faptul că investiţia de la Iernut este blocată tot din cauza unui contract marca PSD?). CSAT nu poate să facă ceea ce nu este capabil guvernul să facă. În concluzie, îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria de lider de partid aflat la guvernare”, conchide Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a afirmat că liberalizarea pieţei energiei a fost făcută haotic de guvernarea PNL.

„E clar pentru toţi cei de bună-credinţă că, în faţa crizei provocate de liberalizarea haotică a pieţei energiei, făcută de partidele de dreapta, populaţia merită mai multe soluţii decât cele deja anunţate. E nevoie de decizii mai curajoase, ţintite către cei vulnerabili, către pensionari şi familii monoparentale, dar şi către firmele româneşti”, a afirmat miercuri Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici