Anunţ surpriză de la Ludovic Orban: Starea de alertă ar putea fi prelungită din nou, dacă transmiterea comunitară e semnificativă. Ce a spus despre data alegerilor

  • Premierul Orban a anunţat că starea de alertă ar putea fi din nou prelungită
  • Acesta a spus că nu îşi doreşte ca lucrurile să se întâmple astfel
9259 afișări
Imaginea articolului Anunţ surpriză de la Ludovic Orban: Starea de alertă ar putea fi prelungită din nou, dacă transmiterea comunitară e semnificativă. Ce a spus despre data alegerilor

Ludovic Orban

Premierul Orban a anunţat că starea de alertă ar putea fi din nou prelungită, dacă va exista o transmitere comunitară semnificativă a virusului.  

Cele mai importante declaraţii ale lui Ludovic Orban

- Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Daca rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom mai prelungi starea de alerta, dacă nu, nu. În şedinţa de guvern de săptămana viitoare vom stabili data alegerilor. Vom propune data de 27 septembrie. Numărul de îmbolnăviri nu a crescut atât de mult cum spun unii. 

-  Nu îmi doresc să mai impunem restricţii. Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal. Am convingerea că până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi

Despre situaţia din Suceava

- Am luat decizii în premieră, am luat decizia de carantinare a Sucevei şi a celor 8 localităţi, am acordat susţinere autorităţilor judeţului. Situaţia în care ne aflăm este aproape de normal. Cu siguranţă că s-au făcut greşeli. Politica guvernului a fost să creştem capacitatea de testare. 
 
- Sunt convins că în cel mai scurt timp spitalul va fi la dispoziţia pacienţilor. Am putea vorbi de un val doi dacă ar dispărea complet virusul din comunitate.

- Măsurile de relaxare le-am luat pe baza unor analize făcute de specialişti. A crescut contactul între oameni şi de aceea există o creştere pe care o urmărim cu atenţie.
 
- Starea de alertă ne conferă posibilitatea de a aplica măsuri. Când situaţia epidemiologică va permite, vom lua şi alte măsuri de relaxare.
 
Despre alocările de fonduri europene

- Pe exerciţiul  2014 - 2020 suntem pe punctul de a obţine aprobarea Comisiei Europene pentru alocarea unei sume de 200 milioane de euro pentru aceste obiective de investitii. Apelul va fi lansat în august. Restul de 800 de milioane vor fi prevăzute în suma ce va reveni României din bugetul UE pe execiţiul financiar 2021 -  2027. Prin această alocare, de 1 miliard de euro, obiectivul nostru e să dublăm numărul gospodăriilor din România care sunt racordate la reţeaua de gaz. E extrem de important şi pentru localităţi.

- Transgaz va finanţa aceste investiţii importante. E un proiect pe care noi îl susţinem de mult timp. Noi am modificat legea energiei şi a gazului natural. O parte din impozitele care vor fi plătite să facă parte dintr-un fond care să sprijine investiţiile în gazul natural. Se ştie că cea mai bună utilizare a gazului natural e în petrochimie. Avem nevoie de refacerea industriei petrochimice.

Premierul României, Ludovic Orban, vizitează sâmbătă mai multe obiective de investiţii din judeţul Suceava, începând cu ora 9.30. Acesta este însoţit de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici