Ludovic Orban: Dăncilă să câştige mai întâi alegerile în Videle, unde a mai candidat şi a pierdut lamentabil

Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că Viorica Dăncilă ar trebui să câştige mai întâi alegerile locale din oraşul Videle, unde a mai candidat şi a pierdut lamentabil, apoi să intre în competiţie la prezidenţiale.

906 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Dăncilă să câştige mai întâi alegerile în Videle, unde a mai candidat şi a pierdut lamentabil

Ludovic Orban: Dăncilă să câştige mai întâi alegerile în Videle, unde a mai candidat şi a pierdut lamentabil

„După toate dezastrele produse în majoritatea domeniilor de o guvernare haotică şi nocivă pentru români, premierul acestei guvernări, Viorică Dăncilă, are acum tupeul şi nesimţirea să se prezinte în faţa românilor şi să le spună cât de bine a guvernat PSD în aceşti ani şi să le ceară votul pentru cea mai importantă funcţie în stat.Dăncilă trebuie să câştige mai întâi alegerile în oraşul Videle, unde a mai candidat şi a pierdut lamentabil, şi apoi să mai încerce la o altă funcţie în stat. Aşa, candidatura ei ar fi mai puţin periculoasă pentru interesele României (...) Falsele realizări ale propriei guvernări, ipocrizia şi cinismul cu care încearcă să-i mintă pe români, iresponsabilitatea cu care tratează partenerii externi, o descalifică pe Viorica Dăncilă pentru ocuparea oricărei funcţii de demnitate publică. Candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale dăunează României iar un vot pentru Viorica Dăncilă şi pentru PSD este un vot împotriva intereselor României”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul PNL susţine că PSD şi Viorica Dăncilă nu au făcut nimic din programul asumat la guvernare.

„PSD, cu Dăncilă în frunte, nu a făcut nimic din ceea ce a promis în programul de guvernare şi a avut o singură preocupare, cum să-i scape pe Liviu Dragnea şi pe ceilalţi ca el din PSD şi ALDE de închisoare. Pentru asta, PSD a distrus ordinea şi siguranţa publică, eliberând din puşcării mii de infractori criminali şi violenţi care ameninţă zi de zi viaţa românilor şi mai au curajul acum să vorbească de războiul împotriva criminalităţii.În acelaşi timp, Dăncilă a fost premierul unei majorităţi parlamentare care a atacat sistematic statul de drept şi independenţa Justiţiei, a distrus credibilitatea României în plan extern şi a pus în pericol statutul european şi nord-atlantic al României. Şi tocmai ea, Viorica Vasilica Dăncilă s-a trezit astăzi să vorbească despre o Românie respectată în UE şi în lume”, mai transmite Orban.

El critică şi propunerile făcute la ultimul CEx PSD pentru guvern.

„Doar Preşedintele României în funcţie, Klaus Iohannis, prin prestigiul şi credibilitatea de care se bucură în relaţiile cu liderii occidentali şi prin acţiunile sale ferme, alături de PNL, în apărarea statului de drept şi în sprijinirea lupei anti-corupţie, a putut salva în aceşti ani parcursul european al României şi statutul de membru respectat şi apreciat al Alianţei NATO. Ultimele nominalizări făcute chiar de Dăncilă pentru ocuparea unor posturi cheie în Guvern, cum ar fi Dana Gîrbovan la Justiţie sau Iulian Iancu pe post de vicepremier pe probleme economice, arată că Dăncilă şi PSD continuă cu atitudinea lor anti-occidentală şi că nu au de gând să dea înapoi în discursul lor anti-european”, se mai arată în comunicatul de presă.

Totodată, Orban afirmă că Viorica Dăncilă aplică aceeaşi strategie ca cea făcută de Adrian Năstase şi Victor Ponta când au candidat la prezidenţiale din postura de premier.

„Mai mult, la fel ca Adrian Năstase sau Victor Ponta, care au candidat la alegerile prezidenţiale din postura de premier din partea PSD, Viorica Dăncilă recurge la aceleaşi strategii ticăloase de folosire a aparatului guvernamental şi a instituţiilor statului în interes de campanie. Îi solicit public Vioricăi Dăncilă să renunţe la aceste practici odioase de capturare a statului pentru că va avea acelaşi rezultat ca şi predecesorii săi. Românii ştiu foarte bine ce-a făcut PSD pentru ei în aceşti ani, adică nimic, şi nu trebuie să se lase păcăliţi de tânguielile ipocrite ale lui Dăncilă care, în disperare de cauză, fardează cu straturi groase de minciună bilanţul guvernării PSD. Viorica Dăncilă trebuie să înţeleagă că românii nu o vor în nicio funcţie publică, nicidecum Preşedinte, şi că oriunde merge printre oameni este huiduită şi hulităde populaţia revoltată de guvernarea PSD - ALDE”, a adăugat liderul PNL.

Social-democraţii au validat- în Congresul de sâmbătă pe Viorica Dăncilă drept candidatul PSD la prezidenţiale.

Viorica Dăncilă a candidat în 2004 la primăria Videle, dar a pierdut în faţa candidatului PD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici