Ludovic Orban, despre candidatura lui Tăriceanu: S-a manifestat ca un taliban PSD-ist din 2014

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, după finalul BPN, că o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale, a lui Călin Popescu-Tăriceanu din partea PSD-ALDE, că s-a manifestat ca un ”taliban PSD-ist din 2014 când a abandonat valorile liberale şi a preferat să fie băiatul de mingi”.

1516 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre candidatura lui Tăriceanu: S-a manifestat ca un taliban PSD-ist din 2014

Ludovic Orban, despre candidatura lui Tăriceanu: S-a manifestat ca un taliban PSD-ist din 2014

„Este tot un candidat PSD. Din păcate pentru el, domnul Popescu-T (Călin Popescu Tăriceanu - n.r.) s-a manifestat ca un taliban PSD-ist din 2014 când a abandonat valorite liberale şi a preferat să fie băiatul de mingi al lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea. După părerea mea nu afectează în niciun fel competiţia electorală, PNL a votat susţinerea pentru Klaus Iohannis şi avem convingerea că actualul preşedinte al României va câştiga alegerile prezidenţiale fără niciun fel de problemă”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că a discutat în şedinţa cu social democraţii despre un candidat comun cu ALDE la prezidenţiale, dar nu s-a stabilit să nu fie de la PSD, susţinând că personal nu a avut obiectiv să candideze la prezidenţiale.

"În opinia mea, să avem un candidat comun la alegerile prezidenţiale. Nu am stabilit să nu fie de la PSD, dar să fie comun. De principiu, am discutat cu Tăriceanu. Acum încep discuţiile în partide şi să stabilim că da este candidat comun. Să vedem ce facem şi la europarlamentare, ar fi dificil să mergem pe liste separate şi apoi împreună la prezidenţiale. Într-un termen rezonabil să stabilim candidatul", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă poate fi candidatul chiar persoana sa, Dragnea a afirmat că nu a fost niciodată obiectivul său şi nu crede că se poate întâmpla ceva care să schimbe situaţia.

Liderul PSD a mai spus că singurul obiectiv este ca actualul preşedinte Klaus Iohannis să nu mai fie şef de stat încă 5 ani.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat că preşedintele PSD Liviu Dranea a anunţat în şedinţa CEx că nu va candida la prezidenţiale şi a spus că există posibilitatea candidatului comun, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE, dar puţini au aplaudat în şedinţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici