Ludovic Orban, despre proteste: Ce ar trebui? Să moară mai mulţi?

  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că nu îi sunt foarte clare solicitările protestatarilor şi le aminteşte că zeci de mii de familii şi-au pierdut oameni dragi din cauza pandemiei.
  • Acesta este convins că protestele sunt organizate de persoane care se folosesc de pandemie şi are încredere că acestea vor fi identificate.
  • El aminteşte că au fost cazuri ale unor persoane care au contestat existenţa virusului şi au ajuns să se îmbolnăvească, iar unii şi-au pierdut viaţa.
230 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre proteste: Ce ar trebui? Să moară mai mulţi?

Ludovic Orban, despre proteste: Ce ar trebui? Să moară mai mulţi?

Întrebat ce părere are despre solicitările protestatarilor din ultimele zile, care contestă măsurile restrictive, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că acestea îi sunt „destul de neclare”.

„Nu înţeleg! În România sunt zeci de mii de oameni care şi-au pierdut oameni dragi din cauza COVID, chiar în condiţiile existenţei măsurilor de protecţie a sănătăţii publice. Ce ar trebui? Să moară mai mulţi? Să fie mai multe familii în România care să aibă apropiaţi care să se îmbolnăvească şi să rişte să moară. Toate măsurile care sunt luate de autorităţi nu sunt decât măsuri care au ca scop de a păzi viaţa şi sănătatea cetăţenilor români”, a spus Ludovic Orban.

„Nimeni nu instituie măsuri de protecţie sanitară de dragul instituirii acestor măsuri. Ele sunt necesare mai ales atunci când suntem confruntaţi cu vârful de creştere a îmbolnăvirilor, atunci când vedem că există aproape de limită capacitatea de tratare în spitale, în secţiile de ATI. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii acestor manifestări, parcă îşi doresc... să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii. Nu este treaba mea să aflu (cine sunt organizatorii – n.r.). Cu siguranţă se va afla în timp (...). Există instituţii ale statului care pot identifica organizatorii acestor manifestaţii”, a mai spus Orban.

El spune că nu contestă dreptul oamenilor de a se exprima public, de a protesta, atâta timp cât manifestările au lor în cadru legal, fără violenţă ori cu slogane „care nu au nicio legătură cu ordinea constituţională şi cu interesul general al societăţii”.

„Pe de altă parte, se ştie foarte clar că este folosită ca şi pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit care este determinată de pandemia care durează de peste un an, care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor şi rezistenţa lor la astfel de măsuri”, a mai declarat preşedintele PNL.

Orban le transmite românilor că nu există alte soluţii pentru a apăra viaţa şi sănătatea, măsurile luate în România fiind folosite în toate ţările din lume, iar pericolul este cu atât mai mare pentru sănătatea celor care au participat la protest fără mască.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici