Ludovic Orban, despre reforma sporurilor bugetarilor: Parlamentul nu poate abroga hotărâri de guvern sau ordine de ministru

  • Ludovic Orban: Parlamentul nu poate revizui actele normative de rang secundar.
  • Reforma în domeniul sporurilor bugetarilor trebuie făcută la propunerea Ministerului Muncii.
2286 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre reforma sporurilor bugetarilor: Parlamentul nu poate abroga hotărâri de guvern sau ordine de ministru

Parlamentul nu poate revizui actele normative de rang secundar, iar reforma în domeniul sporurilor bugetarilor trebuie făcută la propunerea Ministerului Muncii, a declarat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte reforma în domeniul sporurilor, ea va fi făcută o dată cu adoptarea legii salarizării. Cred că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a acestor sporuri. Din punctul meu de vedere, sporuri de condiţii vătămătoare, dacă este considerată radiaţia antenei sau radiaţia calculatorului condiţie vătămătoare, nu se poate acorda acest spor”, afirmă Ludovic Orban.

El precizează că, pe lângă revizuirea legislaţiei, este necesară o revizuire a actelor normative de rang secundar.

„Parlamentul nu poate să abroge hotărâri de guvern sau ordine de ministru prin care s-a hotărât să se acorde spor de condiţii deosebite pentru antenă pe bloc, calculator, praf sau alte condiţii deosebite. Asta trebuie să facă parte dintr-un proiect de lege elaborat serios de Ministerul Muncii, cu o consultare publică amplă şi care să păstreze doar acele sporuri care au justificare. Nu cred, de exemplu, că în domeniul medical trebuie să fie afectat sporul ATI sau sporurile medicilor infecţionişti. Pe de altă parte, sunt alte categorii care pot fi modificate sau anulate. Din punctul meu de vedere, cu orice propunere a guvernului de plafonare de maximum 20% raportat la cheltuielile de personal ale ordonatorului de credit, raportat individual, eu o voi susţine”, conchide Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici