Ludovic Orban, despre trădările din PNL: "M-a durut, fraţilor" / "Credeţi că vreodată Florin Cîţu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL?"

Ludovic Orban se declară dezamăgit de trădarea unor liberali: „M-a durut, fraţilor”. El spune că dacă premierul Florin Cîţu câştigă, „ înseamnă că putem să ne ducem acasă, că ăsta nu mai e PNL”. El spune că şi Cristian Buşoi a defilat cu Iohannis în 2017 şi a pierdut cursa pentru şefia partidului.

2716 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre trădările din PNL: "M-a durut, fraţilor" / "Credeţi că vreodată Florin Cîţu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL?"

Ludovic Orban, despre trădările din PNL: "M-a durut, fraţilor" / "Credeţi că vreodată Florin Cîţu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL?"

„Îi mulţumesc singurului membru din Colegiul Director Judeţean care a votat ca eu să pot să candidez. A fost vot secret, totul e vot secret, că eu sunt în partidul ăsta de ieri, de azi. Nu am mâncat 30 de ani de politică ca să nu ştiu despre ce este vorba... Citez: <Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau> şi de candidat la congres voi candida, chiar dacă filiala Olt nu se adaugă între cele zece filiale. Vom avea suficiente filiale ca să mă vedeţi în postura de candidat. Dacă tot nu mi-aţi dat votul, vă aştept să mă votaţi la congres”, a spus Ludovic Orban.

El se declară dezamăgit de trădarea unor liberali.

„M-a durut, fraţilor. Hai să fim cinstiţi. Eu am sute de kilometri nu cu maşina, ci pe jos în Olt. Am participat în zeci de campanii pe orice fel de vreme. (...) Şi dacă nu mă alegeţi preşedinte mie nu-mi faceţi rău. Slavă Domnului, am la restanţe... Nu am mai jucat un fotbal nu ştiu de când, deşi sunt jucător de fotbal, nu am mai jucat brigde, nu am mai citit, aşa, o carte să o citesc adânc - citesc patru-cinci pagini până-mi pică ochii în nas de somn şi de oboseală... Am multe lucruri plăcute pe care pot să le fac în viaţa asta. Dar puneţi-vă întrebarea - credeţi că Florin Cîţu este mai bun decât mine? Credeţi că vreodată Florin Cîţu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL? Că Florin Cîţu cunoaşte măcar 1% din Partidul Naţional Liberal?”, adaugă Orban.

Actualul lider PNL spune că alocarea de fonduri din Fondul de rezervă al prim-ministrului nu poate fi făcută în timpul campaniei interne din partid: „Cum să dai bani către primari când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte PNL, să dai bani cu o săptămână înainte de congres?”.

Totdodată, Orban precizează că, înainte de a-şi anunţa cadidatura, s-a consultat cu toţi actorii relevanţi, „de la preşedinte, premier, preşedinţi de filiale” şi chiar a fost încurajat.

„Problema nu a fost candidatura lui Florin Cîţu, ci modul în care a fost construită toată campania. O astfel de campanie nu are voie să câştige în PNL. Dacă o astfel de campanie câştigă în PNL înseamnă că putem să ne ducem acasă, că ăsta nu mai e Partidul Naţional Liberal. (...) Întotdeauna când a fost democraţie şi oamenii au votat liber au luat decizii corecte. Să ne aducem aminte campania din 2017. Două luni jumătate-trei luni Cristian Buşoi defila în campanie cu susţinerea preşedintelui Iohannis, ba chiar ieşeau împreună. Până la urmă nu a câştigat Buşoi, pentru că oamenii au votat liber”, conchide Orban.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu candidează pentru funcţia de preşedite al PNL la congresul din 25 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici