Video Ludovic Orban: Dragnea, într-un gest suprem de laşitate, şi-a delegat atribuţiile soţiei consilierului său

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu numai că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a convocat sesiunea extraordinară cerută de Opoziţie, ci, "într-un gest suprem de laşitate" şi-a delegat atribuţiile către Carmen Mihălcescu, "soţia consilierului său, Horia Mihălcescu".

2280 afișări

"Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară, săptămâna trecută, ci astăzi, într-un gest suprem de laşitate şi de lipsă de responsabilitate, a delegat atribuţiile către doamna Mihălcescu, soţia consilierului său, Horia Mihălcescu. Ea a fost delegată fără ca solicitarea sesiunii extraordinare să fie finalizată de preşedintele Camerei Deputaţilor. Sigur că reprezentanţii noştri solicită convocarea sesiunii extraordinare de către preşedinte, iar apoi biroul preşedintelui să aprobe", a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului, care a a avut loc luni la Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat, luni, atribuţiile, către Carmen Ileana Mihălcescu, vicepreşedintele forului parlamentar, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

„DECIZIE privind delegarea atribuţiilor preşedintelui Camerei Deputaţilor. În temeiul art. 34 şi 35 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Camerei Deputaţilor emite prezenta decizie. Articol unic – În data de 20 august 2018, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de doamna deputat Carmen Ileana Mihălcescu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Nicolae-Liviu Dragnea”, se arată în decizia publicată luni în Monitorul Oficial.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu a luat nicio decizie în legătură cu solicitarea PNL, USR şi PMP privind convocarea forului parlamentar într-o sesiune extraordinară. Formaţiunile din Opoziţie au cerut să fie dezbătută marţi în plen o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan. Motivul invocat în şedinţa Biroului permanent a fost că parte din semnăturile deputaţilor partidelor de Opoziţie ar fi fost diferite de semnăturile prezente pe alte acte din Parlament.

"Solicitarea liderilor grupurilor parlamentare ale PNL, USR şi PMP privind convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară" a fost singurul punct care a figurat pe ordinea de zi de luni a şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

PNL, PMP şi USR au depus pe 14 august la Camera Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20-24 august.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici