Ludovic Orban, huiduit şi îmbrâncit în Piaţa Universităţii: Orbane, pleacă de aici, că dai de belea! PDL-USL, aceeaşi mizerie!

Liderul PNL Ludovic Orban a mers, marţi seară, în Piaţa Universităţii, iar unii dintre protestatari i-au cerut să plece, spunându-i că nu este piaţa lui şi scandând "PDL-USL, aceeaşi mizerie", avertizându-l totodată: "Orbane, pleacă de aici, că dai de belea!".

4700 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, huiduit şi îmbrâncit în Piaţa Universităţii: Orbane, pleacă de aici, că dai de belea! PDL-USL, aceeaşi mizerie!

Ludovic Orban, alungat din Piaţa Universităţii de protestatari (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Orban a sosit în Piaţa Universităţii în jurul orei 21.00, la gura de metrou dinspre strada Ion Câmpineanu, însoţit de un grup care scanda: "Legea lustraţiei" şi "Jos comuniştii".

Grupul în care se afla Orban a fost imediat înconjurat de circa 30 de protestatari, în majoritate tineri, care i-au reproşat liberalului că este la fel ca toţi ceilalţi politicieni.

"PDL-USL, aceeaşi mizerie", i-au strigat tinerii lui Orban.

Ei i-au reproşat lui Orban că face parte din sistemul politic pe care ei îl critică şi, astfel, nu are ce să caute în Piaţa Universităţii, la miting.

"Ai făcut accident şi ai plecat de la locul accidentului. Faci parte din sistemul politic pe care noi îl criticăm. Eşti la fel cu toţi ceilalţi", i-au spus tinerii lui Orban.

Liberalul a răspuns că au posibilitatea de a alege pe cine vor şi că el este un cetăţean al României care are dreptul de a merge în Piaţa Universităţii pentru a protesta.

"Piaţa e a poporului", i-au replicat tinerii, mulţi din aceştia cerându-i lui Orban să plece.

Unul din cei care îl însoţeau pe Orban le-a spus tinerilor: "Voi ştiţi cine este acesta? Acesta este un om anti-Băsescu".

"Atunci să vină în Piaţă", a replicat un tânăr.

Însă alţi participanţi la protestul din Piaţa Universităţii l-au huiduit pe fostul ministru liberal. Unul dintre aceştia i-a spus ameninţător: "Orbane, pleacă de aici, că dai de belea!".

Ludovic Orban le-a spus ziariştilor că înţelege atitudinea oamenilor: "A fost o ambuscadă. Există o stare de intoleranţă faţă de politcieni, pe care o înţeleg. Am vrut să protestez ca orice român", a spus Orban.

Până la urmă, liderul PNL a părăsit Piaţa Universităţii, după ce a fost alungat de protestatari, care l-au apostrofat, l-au înjurat şi chiar au vrut să îl agreseze, fostul demnitar fiind însă protejat de un grup de peste 10 persoane, care s-au aflat lângă acesta în permanenţă.

Într-o primă fază, Orban a încercat să se alăture protestului în zona fântânii de la Arhitectură, dar a fost alungat de manifestanţi.

Liderul PNL a traversat bulevardul, ajungând în zona hotelului Intercontinental. El a fost însă imediat reperat de alţi protestatari, pentru că era înconjurat de mulţi jurnalişti.

În momentul în care l-au recunoscut, protestatarii au început să îi strige lui Orban "Pleacă, pleacă!" şi "Nu te vrem!".

Furia protestatarilor s-a amplificat: "Când ai dat peste ăla cu maşina cum a fost, mă? Beţivule!", i-a strigat unul dintre protestatari.

Un altul l-a întrebat pe Orban despre autostrăzi şi infrastructură: "N-ai fost, bă, ministru? Unde sunt autostrăzile?".

Din zona Intercontinental, Orban a fost escortat de suita sa către complexul statuar din faţa TNB. Acolo, Orban a fost apostrofat de alţi protestatari. Unul dintre aceştia ţinea în mână un cap făcut din polistiren şi pictat, pe care i l-a arătat lui Orban: "Dacă nu pleci, aşa o să ajungi, fraiere!".

Împins, Orban a ajuns chiar să se urce pe soclul statuilor, însă acolo a fost reperat de şi mai mulţi protestatari, care s-au întors spre el şi au început să îl huiduie. "Pleacă" sau "Dispari" i-au strigat aceştia lui Orban.

După alte câteva minute, Orban, vizibil stânjenit, a fost scos din piaţă de şase dintre persoanele care îl însoţeau, prin părculeţul din faţa Teatrului Naţional.

Au urmat alte câteva minute de busculadă, Orban şi cei din jurul său săi fiind însoţiţi până aproape de Piaţa Rosseti de zeci de jurnalişti, dar şi de câteva zeci de prostestatari.

Reproşurile la adresa lui Orban au încetat numai după ce, în faţa ministerului Agriculturii, liberalul a traversat, iar protestatarii au fost opriţi de jandarmi.

Rămas doar cu cei din staff-ul său, Orban a plecat către o maşină parcată în zonă.

Pe lângă cele şase persoane care l-au ajutat efectiv să părăsească zona, alături de Orban s-au aflat pe tot parcusul două consiliere, precum şi alţi bărbaţi.

Aceştia au scandat în permanenţă "Jos Băsescu!" şi "Piaţa e a tuturor!".

Întrebat dacă i se pare că a fost o idee bună venirea în Piaţa Universităţii, Orban a răspuns că nu regretă gestul, admiţând totuşi că nu se aştepta la unele dintre reacţii.

"Nu mă aşteptam ca unii dintre concetăţeni să mă primească în acest fel. Sunt supăraţi, sunt tracasaţi şi să nu uităm că au avut de-a face cu furia jandarmilor timp de mai multe zile. Nu îmi convine, dar îi înţeleg", a spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici