Ludovic Orban l-a revocat pe Mădălin Voicu din funcţia de secretar de stat de la Ministerul Culturii

Premierul Ludovic Orban a semnat, joi, decizia de revocare a lui Mădălin Voicu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, hotărârea urmând a fi publicată în Monitorul Oficial, potrivit unui anunţ al Executivului.

1317 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban l-a revocat pe Mădălin Voicu din funcţia de secretar de stat de la Ministerul Culturii

Ludovic Orban l-a revocat pe Mădălin Voicu din funcţia de secretar de stat de la Ministerul Culturii

Deputatul USR Iulian Bulai, membru al Comisiei de Cultură din Parlament, i-a solicitat, joi, premierului PNL Ludovic Orban să îl dea afară pe Mădălin Voicu.

"Toţi oamenii guvernului PSD sunt incompetenţi şi numiţi pe pile, zice PNL. Mai puţin Mădălin Voicu. Pare că premierul Orban încă îl aşteaptă „cu braţele deschise“ pe Voicu în PNL, din 2009 încoace. Mădălin Voicu e singurul secretar de stat de la Ministerul Culturii rămas în funcţie după schimbarea guvernului. Şi pentru că n-a dat semne, în doi ani şi jumătate la Minister, că a făcut ceva, orice, concret acolo, care să-l facă vital şi de neînlocuit pentru cultura României, sub cel mai toxic ministru al Culturii din istoria ţării, din două una, criteriul competenţei pentru PNL e ori să fi stat trei ani degeaba pe banii statului, ori să ai relaţii tandre, de lungă durată, cu liderul partidului. În oricare variantă, e vorba de ipocrizie. Cruntă. (...) Şi ştiţi ce zicea Mădălin Voicu, vechi membru PSD, despre moţiunea de cenzură? Spunea că „Moţiunea nu o să treacă. Am eu un feeling, aşa. La 25 de ani de experienţă în politică, ştiu şi care e pulsul realităţii“. Probabil acelaşi feeling îl face să creadă că s-a înşurubat pe viaţă în biroul de secretar de stat", a scris Bulai, pe Facebook.

Mădălin Voicu avea în coordonare, la ministerul Culturii, Direcţia Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, exclusiv în domeniul muzical.

 

Ludovic Orban l-a eliberat pe Geronimo Brănescu din funcţia de preşedinte al ANSVSA



Premierul Ludovic Orban l-a eliberat, joi, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pe Geronimo Răducu Brănescu. Atribuţiile acestuia au fost preluate de către Csutak Nagy Laszlo, vicepreşedinte al instituţiei.

Potrivit unei decizii publicate, joi în Monitorul Oficial, Geronimo Răducu Brănescu este eliberat din funcţia de preşedinte al ANSVSA, precum şi pe Traian Constantin Petcu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii.

Începând de joi, 14 noiembrie, Csutak Nagy Laszlo, vicepreşedinte, cu rang de secretar de stat, exercită atribuţiile preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii, conform sursei citate.

Şeful Executivului l-a eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi pe Mihai Tomescu, conform deciziei publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, Ludovic Orban a numit-o pe Maria Mădălina Turza în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Prim-ministrul l-a mai numit pe Florian-Emil Dumitru în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici