VIDEO Ludovic Orban: PNL merge la negocieri cu două variante de prim-ministru. Propunerile pentru funcţia de premier

  • Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut declaraţii după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.
  • Orban: PNL merge la negocieri cu două variante, premier şi şefia uneia dintre camere.
  • Prima variantă: Florin Cîţu - premier şi Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaţilor.
  • A doua variantă: Ludovic Orban - premier şi Florin Cîţu la conducerea Senatului.
4732 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ludovic Orban: PNL merge la negocieri cu două variante de prim-ministru. Propunerile pentru funcţia de premier

Prima variantă este cu Florin Cîţu propunere pentru funcţia de premier şi Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaţilor, iar a doua variantă este Ludovic Orban pentru premier şi Florin Cîţu la conducerea Senatului.

Ludovic Orban spune că este vorba de o flexibilizare a mandatului care să permită continuarea negocierilor cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale. „Fiecare partid are dreptul de a-şi desemna candidaţii pentru funcţia de premier”, a spus preşedintele PNL.

Orban a făcut un apel la respectarea înţelegrii iniţiale de a comunica în comun, pentru a evita declanşarea unui război mediatic.

„Circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraş! Mai nou, ”subsemnatul Orban” se autopropune iarăşi premier, o funcţie din care a plecat acum o săptămână de incompetent ce a fost în gestionarea pandemiei şi a economiei”, comentează liderul PSD Marcel Ciolacu pe Facebook anunţul lui Ludovic Orban.

Potrivit unor informaţii anterioare, atât varianta de premier propusă la consultările cu preşedintele României de către USR PLUS, respectiv Dacian Cioloş, cât şi varianta propusă de PNL, respectiv Florin Cîţu, au susţinere din partea USR PLUS. Varianta Ludovic Orban premier este exclusă de USR PLUS.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis spune despre negocierile pentru formarea noului guvern că trebuie să avem răbdare, pentru că în alte state negocierile au durat luni sau ani. Iohannis aşteaptă propunerea şi o va accepta, „că este Orban, că este Cîţu”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici