Ludovic Orban: Oltean s-a retras din funcţiile politice deţinute în PNL

Deputatul PNL Ludovic Orban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că vicepreşedintele PNL Ioan Oltean s-a retras din funcţiile deţinute în partid ca urmare a cererii DNA privind încuviinţarea arestării sale în dosarul despăgubirilor ANRP.

1373 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Oltean s-a retras din funcţiile politice deţinute în PNL

Ludovic Orban: Oltean s-a retras din funcţiile politice deţinute în PNL

Orban a reiterat faptul că PNL va vota în favoarea cererilor DNA privindu-i pe Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu şi a subliniat că la nivelul Camerei Deputaţilor va fi stabilită o procedură accelerată pentru a se supune votului solicitările venite din partea Justiţiei.

"PNL rămâne consecvent şi va vota pentru încuviinţarea arestării celor doi deputaţi", a spus Orban.

Ioan Oltean este deputat din 1990, fiind membru al Frontului Salvării Naţionale la acea dată. Ulterior a fost, în mod constant, în conducerea PD şi apoi a PDL.

În 2012 a intrat în Parlament pe listele PDL, obţinând al cincilea mandat de deputat în circumscripţia Bistriţa-Năsăud. După fuziunea PDL-PNL, din 2014, a devenit vicepreşedinte al partidului liberal. În perioada septembrie 2014- februarie 2015 a fost şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Oltean deţine, de asemenea, funcţia de copreşedinte al filialei PNL Bistriţa-Năsăud.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni, vineri, în jurul orei 13.00, pentru a stabili calendarul dezbaterii cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea arestării preventive a parlamentarilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Cererile formulate de DNA au ajuns, vineri, la Camera Deputaţilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a parlamentarilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, în dosarul în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie privind despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici