Ludovic Orban: PNL va începe o campanie împotriva OUG 114, care introduce „taxa pe lăcomie”

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că partidul va demara o campanie pentru a îi convinge pe cetăţeni să le comunice parlamentarilor coaliţiei PSD-ALDE să voteze împotriva OUG 114, precizând că vor fi campanii făcute de liberali atât online, cât şi direct cu oamenii.

391 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: PNL va începe o campanie împotriva OUG 114, care introduce „taxa pe lăcomie”

Orban anunţă că PNL va începe o campanie împotriva OUG 114, care introduce „taxa pe lăcomie”

„Partidul Naţional Liberal declară război total împotriva OUG 114/2018. Am luat decizia de a demara o campanie care să fie adresată către toţi cetăţenii români, care se va derula prin toate mijloacele de comunicare posibile, atât prin media, cât şi prin online, de asemenea, de asemenea prin campanie directă către cetăţeni pentru a detemrina cetăţenii să se adreseze către fiecare parlamentar din coaliţia de guvernare PSD-ALDE-UDMR, astfel încât să le comunice dorinţa cetăţenilor de a vota împotriva Ordonanţei 114. (...) Obiectivul campaniei noastre este ca un număr cât mai mare de cetăţeni să determine parlamentarii să voteze împotriva ordonanţei, alături de PNL pentru a reuşi abrogarea acestui act normativ criminal care pune în pericol dezvoltarea României”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a Biroului Politic Naţional.

Liderul PNL a enumerat câteva dintre efectele negative ale OUG 114/2018, printre care şi scumpirea energiei electrice şi a gazului, dar şi naţionalizarea Pilonului II de pensii.

„Efectele OUG 114 sunt catastrofale şi vor înrăutăţi viaţa fiecărui român. Fiecare cetăţean va fi obligat să plătească taxse şi impozite locale mai mari, la nivelul plafonului maxim, ca urmare a OUG 114, fără ca la baza deciziei de stabilire a impozitelor şi taxelor să fie hotărâri ale Consiliilor locale sau judeţene. Ca urmare a OUG 114 fiecare cetăţean român va plăti eenergia electrică şi gazul şi energia termică cu un preţ mai mare decât preţul actual. (...) Fiecare cetăţean riscă să aibă rata mai mare la bancă, iar dacă vrea să ia credit să aibă o dobândă mai mare la credit. Prin OUG 114 se va desfiinţa Pilonul II de pensii, visul PSD-ALDE de a naţionaliza pilonul II de pensii”, a adăugat Orban.

Referitor la subiect, purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a făcut apel la parlamentari să trimită e-mail sau sms membrilor PSD-ALDE-UDMR din Comisia de buget a Senatului, cu mesajul „#OpriţiOUG114”, pentru a îi convinge să adopte un raport negativ la actul normativ, în şedinţa de marţi, ora 11.00, a forului legistiv.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale. Aceasta a fost adoptată în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

În contextul nemulţumirilor, premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că i-a chemat pe miniştrii cabinetului său pentru a vedea ce probleme sunt legate de OUG fiscală şi ce modificări ar trebui implementate. Acesta a adăugat că modificarea ordonanţei nu înseamnă o cedare din partea actualului Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici