Ludovic Orban: PSD arată orientarea anti-occidentală. Nici măcar Dragnea nu a mers până la capăt cu Gîrbovan

Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerile de miniştri sunt dovada orientării anti-occidentale a PSD. El a adăugat că Dana Gîrbovan, susţinătoare a OUG 13, a mai fost propusă la Justiţie în trecut, însă nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt, deşi erau apropiaţi.

1322 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: PSD arată orientarea anti-occidentală. Nici măcar Dragnea nu a mers până la capăt cu Gîrbovan

Ludovic Orban: PSD arată orientarea anti-occidentală. Nici măcar Dragnea nu a mers până la capăt cu Gîrbovan

„Propunerea de astăzi a CEx PSD sfidează votul românilor de la referendumul pe teme de justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezintă o încălcare a promisiunii făcute de liderii partidului, imediat după euroalegeri, că nu vor mai interveni în justiţie. Potrivit informaţiilor din presă, fostul ministru a fost schimbat pentru că a introdus în proiectul de ordonanţă de urgenţă prezentat, recent, prevederi care înăspresc condiţiile de eliberare condiţionată. Or, oamenii lui Liviu Dragnea din PSD nu doresc ca ”Daddy” să stea prea mult la închisoare. (...) PNL consideră că prin aceste propuneri PSD s-a descalificat şi arată orientarea anti-occidentală, lipsa de respect faţă de cetăţenii României şi faptul că rămâne în continuare prizonierul politicienilor certaţi cu legea”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul PNL a afirmat că, deşi Dana Gîrbovan este apropiată lui Liviu Dragnea, nici măcar fostul lider PSD nu a mers până la capăt cu nominalizarea acesteia la portofoliul din Justiţie, după demisia lui Florin Iordache din funcţie.

„Judecătoarea Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Numele lui Gîrbovan a mai fost vehiculat la Justiţie, după demisia lui Florin Iordache la începutul anului 2017. Totuşi, nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt. Dana Gîrbovan a fost o susţinătoare zgomotoasă a Ordonanţei 13 şi a modificărilor operate de PSD şi ALDE la Legile Justiţiei şi la Codurile Penale, modificări în favoarea grupului infracţional organizat condus de Liviu Dragnea. În timp ce sute de mii de oamenii protestau în stradă împotriva Ordonanţei 13, Gîrbovan se războia cu DNA, calificând ancheta instituţiei pe tema ordonanţei drept -un derapaj- şi cerea -o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj-”, a adăugat Orban.

El a amintit că Dana Gîrbovan a contribuit activ la modificarea legilor justiţiei şi a susţinut Secţia Specială de anchetare a magistraţilor.

„De altfel, Gîrbovan a contribuit activ la modificarea Legilor Justiţiei, alături de Florin Iordache, UNJR fiind singurul ONG acceptat la lucrările Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei. UNJR este o organizaţie contestată de majoritatea magistraţilor, iar Dana Gîrbovan s-a evidenţiat prin apărarea unor condamnaţi precum Dan Voiculescu şi prin critici vehemente la adresa luptei anticorupţie. De asemenea, a atacat instituţiile internaţionale care au criticat modificările la Legile Justiţiei şi la Codurile Penale. Dana Gîrbovan este o susţinătoare a Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, instituţie prin care PSD încearcă să terorizeze magistraţii.

De altfel, chiar premierul Viorica Dăncilă a confirmat faptul că în proiectul referitor la înăsprirea pedepselor va rămâne doar partea care se referă la ”înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, adică fără referirile la eliberarea condiţionată. Cu alte cuvinte, la cererea baronilor PSD premierul girează o amputare a unui articol defavorabil corupţilor. Propunerea este o dovadă a orientării anti-occidentale a PSD, fiind salutată de organele de propagandă ruseşti: ”Oricum, să nu uităm că azi este 23 August, fosta noastră Zi Naţională - ziua în care România a întors armele împotriva fascismului. Şi mai în glumă, mai în serios, tot azi, prin propunerea Danei Gîrbovan, este o adevărată zi a <<insurecţiei naţionale în Justiţie>>”, ”, mai transmite liderul PNL, în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Ludovic Orban critică şi nominalizarea lui Iulian Iancu pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice.

„Probabil PSD aşteaptă aplauze venite din Est şi după ce l-a propus pe Iulian Iancu ca vicepremier pe probleme economice. Iulian Iancu a fost cel care, prin toate acţiunile sale legislative a blocat investiţiile în exploatarea de gaze de la Marea Neagră. Nominalizarea lui Iulian Iancu vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, la Washington o declaraţie comună cu preşedintele Donald Trump, potrivit căreia ”România şi Statele Unite vor analiza modalităţi de îmbunătăţire a climatului investiţional în domeniul energiei în beneficiul ambelor ţări”. Acum, Guvernul Dăncilă dă un semnal clar că nu doreşte aceste investiţii”, transmite liderul PNL.

El susţine că această propunere arată că PSD nu îşi doreşte investoţia în exploatarea gazelor din Marea Neagră.

„Iulian Iancu a avut aceeaşi atitudine de a bloca investiţiile şi în timpul dezbaterilor Ordonanţei de urgenţă 64/2016, pentru modificarea Legii energiei şi gazelor. Prin aceste modificări, Iancu a provocat un conflict cu Comisarul european Miguel Arias Canete, care a ameninţat că Executivul european va da în judecată România dacă Parlamentul aprobă respectivele amendamente. În 2015, Iulian Iancu a fost respins la votul pentru un post în Boardul administrativ al Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare în Energie, întrunind cel mai mic număr de voturi. Iulian Iancu a fost acuzat de conflict de interese. În mandatul 2008 – 2012, susţine ANI, Iancu şi-a angajat fratele, de profesie subinginer, la propriul cabinet parlamentar”, se mai arată în comunicatul de presă.

Totodată, Orban susţine că Viorica Dăncilă a rămas „marioneta mafiei din partid”.

„ Viorica Dăncilă rămâne marioneta mafiei din partid, care l-a sprijinit pe Liviu Dragnea, frica de justiţie rămând o constantă a activităţii PSD. Acţionând în total dispreţ faţă de votul cetăţenilor la referendumul pe teme de justiţie, PSD rămâne ”Ciuma roşie”, aşa cum îl consideră milioane de români”

Reacţia vine în contextul în care preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că social democraţii îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiţiei şi pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

Taguri:
orban,
psd,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici