Ludovic Orban recomandare pentru Guvern: Amânaţi până la calendele greceşti transferul contribuţiilor sociale la angajat. Sunt ”inepţii fiscale”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a cerut premierului Mihai Tudose şi ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, să renunţe la măsurile fiscale anuţate pe 26 octombrie şi i-a acuzat că au minţi că au susţinerea partenerilor sociali pentru aceste măsuri, pe care Orban le socoteşte ”inepţii fiscale”.

202 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban recomandare pentru Guvern: Amânaţi până la calendele greceşti transferul contribuţiilor sociale la angajat. Sunt ”inepţii fiscale”

Ludovic Orban recomandare pentru Guvern: Amânaţi până la calendele greceşti transferul contribuţiilor sociale la angajat

”Prim-ministrul Mihai Tudose şi ministrul Finanţelor Publice trebuie să plece imediat din funcţii pentru că au minţit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunţate. Românii cinstiţi şi oamenii de afaceri oneşti din această ţară nu mai pot suporta aberaţiile fiscale care sunt anunţate zi de zi de tripleta odioasă Dragnea – Tudose – Mişa. Aşa nu se mai poate, oamenii aud toată ziua tot felul de inepţii fiscale care nu rezolvă niciuna dintre problemele din România astăzi şi, dimpotrivă, nu fac altceva decât să compromită pe termen mediu şi lung dezvoltarea României”, se arată într-un comunicat de presă al preşedintelui PNL, Ludovic Orban.

El susţine că guvernarea actuală a provocat ”o harababură fiscală” care nemulţumeşte, deopotrivă, salariaţii şi angajatorii, sindicatele şi organizaţii patronale.

”Cât de nepriceput sau prost să fii ca să distrugi toate avantajele unei creşteri economice şi să arunci în aer toate echilibrele bugetare ale ţării pentru ca, în final, să reuşeşti o contra-performanţă rară, să scazi nivelul de trai al românilor prin scumpiri şi taxe mai mari într-o perioadă de creştere economică?!”, se înteabă liderul liberalilor.

Pentru a încuraja creşterea economică şi a stimula mediul de afaceri, Orban cere guvernanţilor să ia o serie de măsuri.

”Amânaţi pentru totdeauna, până la calendele greceşti, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, reduceţi taxarea muncii prin reducerea contribuţiilor sociale de la 39,25% la 35%, introduceţi posibilitatea de opţiune pentru impozitul de 1% pentru cifra de afaceri până într-un milion de euro, reduceţi impozitul pe venit de la 16% la 10%, renunţaţi la plata defalcată TVA, adoptaţi un mecanism predictibil, rezonabil şi sustenabil de majorare a salariului minim, aplicaţi responsabil Legea salarizării unitare din sistemul public”, solicită Orban.

Acesta avertizează că PNL va încerca să contracareze intenţiile Guvernului prin opoziţie în Parlament, sesizări la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului până la petiţii şi proteste în stradă. ”Domnilor de la PSD si ALDE, chiar nu s-au întâlnit hoţii cu proştii în această ţară, opriţi experimentele fiscale pe banii noştri”, a conchis Ludovic Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici