Ludovic Orban: Somăm Guvernul Dăncilă să implementeze recomandările Comisiei de la Veneţia

Liderul PNL Ludovic Orban cere Executivului Dăncilă să implementeze urgent recomandările Comisiei de la Veneţia privitoare la ultimele Ordonanţe de Urgenţă din domeniul Justiţiei, exprimate la sesizarea PNL.

394 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Somăm Guvernul Dăncilă să implementeze recomandările Comisiei de la Veneţia

Ludovic Orban: Somăm Guvernul Dăncilă să implementeze recomandările Comisiei de la Veneţia

"La sesizarea Partidului Naţional Liberal, Comisia Europeană pentru Democraţie în Drept (Comisia de la Veneţia) constată încălcări grosolane ale independenţei sistemului judiciar, operate prin ultimele Ordonanţe de Urgenţă din domeniul Justiţiei, chiar în pofida recomandărilor iniţiale ale Comisiei de la Veneţia, formulate tot la solicitarea PNL, adresată prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei", se arată într-un comunicat PNL remis MEDIAFAX.

Sursa citată menţionează că legiferarea în domeniul Justiţiei prin intermediul Ordonanţelor de Urgenţă este desfiinţată de experţii europeni în drept iar modificările aduse organizării Secţiei speciale pentru magistraţi sunt ”alarmante” pentru că procurorii acestei secţii pot revizui deciziile luate anterior şi nu este clar controlul ierarhic superior.

De asemenea, membrii Comisiei de la Veneţia avertizează din nou asupra rolului decisiv căpătat de ministrul Justiţiei în numirea procurorilor şefi, în detrimentul Preşedintelui României şi al Consiliului Superior al Magistraturii, spune PNL.

Partidul Naţional Liberal se angajează să ţină cont de acest aviz al Comisiei Europene pentru Democraţie în Drept cu privire la modificările aduse de guvernarea PSD – ALDE în domeniul Justiţiei şi să implementeze toate aceste recomandări, alături de cele formulate în rapoartele de evaluare MCV ale Comisiei Europene şi de către Grupul Statelor Anti-Corupţie (GRECO) în cadrul ”Acordului naţional pentru asigurarea parcursului european al României”, iniţiat de Klaus Iohannis.

Taguri:
orban,
partid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici