Ludovic Orban: Toader a prezentat legile justiţiei la o comisie specială cu un obiect de activitate diferit

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a reproşat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, faptul că a prezentat proiectele de legi ale justiţiei într-o comisie parlamentară specială cu un alt obiect de activitate, anume punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

195 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Toader a prezentat legile justiţiei la o comisie specială cu un obiect de activitate diferit

Ludovic Orban: Toader a prezentat legile justiţiei la o comisie specială cu un obiect de activitate diferit

Ludovic Orban a afirmat că prezentarea legilor justiţiei în comisia specială pentru coduri este rezultatul fricii coaliţiei de guvernământ faţă de reacţia societăţii civile şi a opoziţiei faţă de prevederile acestui proiect.

”Astăzi, la comisia specială pentru coduri, care nu are nicio legătură cu legile justiţiei, s-a prezentat Toader să vorbească despre ele. Frica de reacţia societăţii civile şi a opoziţiei i-a plasat pe guvernanţi într-o situaţie absurdă. Ministrul Justiţiei nu are curajul să prezinte în Guvern proiectul de lege şi vine să îl prezinte, nu la grupurile PSD şi ALDE, nu la comisiile juridice, ci la o comisie specială care are un obiect de activitate total diferit”, a scris Ludovic Orban, miercuri, pe Facebook.

Liberalul susţine liderii PSD nu au curajul să-şi asume răspunderea pentru un proiect legislativ controversat aşa că îi vor lăsa să o facă pe ”parlamentarii de serviciu antijustiţie” ai PSD. ”Nevrând să îşi asume nimeni din vârful PSD răspunderea pentru iniţierea unei propuneri legislative atât de controversate, vor apela probabil la parlamentarii de serviciu antijustiţie. Suntem cu ochii pe ei”, a conchis Ludovic Orban.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei proiectul de modificare a legilor Justiţiei.

Preşedintele Comisiei pentru stabilitatea în justiţie, Florin Iordache (PSD), a declarat, miercuri, că aleşii vor lucra „în integralitate” proiectele de lege privind schimbările din Justiţie, afirmând că vor fi şi amendamente propuse de Ministerul Justiţiei care nu vor fi asumate de niciun partid.

„Calendarul este următorul, aşa cum am anunţat şi în plenul comisiei, avem pentru cele trei legi - 303, 304 şi 317 - opinia Ministerului Justiţiei, aceasta va fi publicată pe site-ul comisiei, iar începând de săptămâna viitoare vom invita la comisie într-un format mult mai larg tot ce înseamnă sistem juridic, începând cu MJ, CSM, Înalta Curte, Parchetul General, asociaţiile profesionale”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Iordache a afirmat că Parlamentul nu îşi va asuma toate amendamentele propuse de Ministerul Justiţiei. „Avem un draft, dar noi vom lucra în integralitatea celor trei legi. Sunt anumite articole pe care dumnealui le propune, dar nu vor fi îmbrăţişate de niciun grup parlamentar, deci practic nu vor fi cuprinse în viitorul proiect de lege, dar sunt şi alte articole pe care noi considerăm că în acest moment trebuiesc modificate”, a spus Iordache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici