Orban: Tudose, marioneta lui Dragnea, a lipsit de la citirea moţiunii. Obrazul gros se poartă la PSD/ Majoritatea PSD-ALDE vrea să torpileze eforturile PNL de a prezenta moţiunea în toată ţara

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, luni, absenţa premierului Mihai Tudose, pe care l-a numit „marioneta lui Dragnea”, de la citirea moţiunii de cenzură, afirmând că şeful Executivului a arătat încă o dată că nu are „pic de respect” pentru cetăţeni şi democraţie.

222 afișări
Imaginea articolului Orban: Tudose, marioneta lui Dragnea, a lipsit de la citirea moţiunii. Obrazul gros se poartă la PSD/ Majoritatea PSD-ALDE vrea să torpileze eforturile PNL de a prezenta moţiunea în toată ţara

Orban: Tudose, marioneta lui Dragnea, a lipsit de la citirea moţiunii. obrazul gros se poartă la PSD

„Marioneta lui Dragnea, Tudose, a mai arătat o dată că nu are pic de respect faţă de democraţie şi faţă de cetăţenii români absentând de la citirea moţiunii de cenzură, moţiune care îi era adresată în primul rând domniei sale ca şi şef al Guvernului. Obrazul gros văd că se poartă la PSD”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Premierul Mihai Tudose a absentat, luni, de la citirea moţiunii de cenzură, la fel şi majoritatea miniştrilor.

Partidul Naţional Liberal a depus, vineri, moţiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, demers iniţiat după ce guvernul Tudose a adoptat ordonanţa de modificare a Codului Fiscal. Liberalii au strâns 148 de semnături.

Orban: Majoritatea PSD-ALDE vrea să torpileze eforturile PNL de a prezenta moţiunea în toată ţara

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că majoritatea parlamentară „şi-a bătut joc” de moţiunea de cenzură depusă de liberali, după ce PSD-ALDE a refuzat să stabilească data dezbaterii moţiunii, Orban afirmând că, în ziua dezbaterii, PNL va organiza manifestaţii în ţară şi la Bucureşti.

„Astăzi, simultan cu citirea moţiunii de cenzură în plenul Parlamentului, PNL a organizat în toată ţara prezentarea publică a moţiunii către cetăţenii din fiecare judeţ. Nu înţelegem modul în care majoritatea parlamentară consideră să-şi bată joc de acest demers democratic al PNL şi susţinut de zeci de mii de oameni în toată ţara. După cum bine ştiţi majoritatea parlamentară a refuzat ca în Birourile Permanente reunite să se stabilească ziua şi ora la care se dezbate şi se votează moţiunea. Aceeaşi majoritate a impus de astăzi pe astăzi citirea moţiunii în plenul Parlamentului, în speranţa că poate poate o să torpileze toate eforturile organizatorice ale PNL de a prezenta public moţiunea în toată ţara”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că PNL va derula o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la moţiunea de cenzură.

„Am anunţat public încă de la reuniunea Biroul Executiv de săptămâna trecută că vom organiza manifestaţii în ţară în fiecare capitală de judeţ şi, de asemenea, vom organiza manifestaţii şi în Bucureşti. Cu siguranţă centrul de greutate al manifestaţiilor în ziua dezbaterii şi votului moţiunii va fi Bucureştiul, Parlamentul. Ca atare, vom organiza cu certitudine manifestaţii. Singura problemă pe care o avem este atitudinea obstrucţionistă a majorităţii care special nu a stabilit un calendar clar al acestei moţiuni de cenzură astfel încât să ne reducă capacitatea organizatorică. O mobilizare maximă poţi să ai în condiţiile în care cât de cât din timp cunoşti ora şi ziua la care se dezbate moţiunea, ori tactica lor este exact aceeaşi tactică pe care au aplicat-o şi privitor la ziua şi ora citirii moţiunii”, a spus Orban.

Liderul liberalilor a precizat că reprezentanţi ai PNL au discutat cu parlamentari PSD în vederea asigurării sprijinului pentru moţiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost citită, luni, în plenul reunit al Parlamentului, de deputatul PNL Dan Vîlceanu, liberalii solicitând retragerea încrederii acordată guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE.

„Vă îndemnăm să votaţi pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură şi retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că ştim că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriţi distrugerea economiei, încetaţi atacul la Justiţie, nu scoateţi România din Uniunea Europeană!”, afirmă PNL în moţiunea de cezură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici