Ludovic Orban vorbeşte deja despre viitorul Avocat al Poporului: ”Fără să aibă ştampilă de partid”. Ce îi reproşează Renatei Weber

Viitorul Avocat al Poporului va fi o persoană cu o carieră în domeniul respectării omului, cu studii juridice solide şi „fără ştampilă de partid”, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban.

6280 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban vorbeşte deja despre viitorul Avocat al Poporului: ”Fără să aibă ştampilă de partid”. Ce îi reproşează Renatei Weber

„Ideea e să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului, să aibă studii juridice solide. O să discutăm mai multe propuneri. (Va fi o persoană n.r.) fără să aibă o ştampilă de partid”, spune Ludovic Orban.

El menţionează că Renatei Weber i se reproşează „o mulţime” de lucruri.

„A pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Vreţi să mai spun mulţimea de acţiuni care au ieşit şi cadrul instituţional şi legal. Solicitarea se va discuta în comisiile juridice reunite şi acolo evident o să existe o argumentaţie suplimentară facă de cea din solicitarea de revocare”, conchide Orban.

Avocatul Poporului Renate Weber a declarat, în februarie, că nu ştie de ce Ludovic Orban vrea demiterea ei, şi că nu a primit sesizarea scrisă privind revocarea.

Renate Weber crede că Orban vrea un Avocat al Poporului cu puţină iniţiativă. Avocatul Poporului a menţionat că ar putea ajunge la CEDO dacă este revocată înainte de 2024 când se termină mandatul său.

Pentru a revoca Avocatul Poporului este nevoie de votul unei majorităţi simple a parlamentarilor, în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului. (conform art. 9, alin 2, Legea 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea Avocatului Poporului)

Renate Weber este Avocat al Poporului din iunie 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici