Lupta pentru Primăria Capitalei | Sondaj PLUS: Vlad Voiculescu, la egalitate cu Nicuşor Dan / Replica candidatului USR Bucureşti

Vlad Voiculescu, susţinut de PLUS pentru a candida la Primăria Capitalei, a prezentat, marţi, un sondaj de opinie din care reiese că este la egalitate cu Nicuşor Dan, care are susţinerea USR Bucureşti pentru calitatea de candidat comun al Alianţei USR-PLUS.

2027 afișări
Imaginea articolului Lupta pentru Primăria Capitalei | Sondaj PLUS: Vlad Voiculescu, la egalitate cu Nicuşor Dan / Replica candidatului USR Bucureşti

Lupta pentru Primăria Capitalei | PLUS: Vlad Voiculescu, la egalitate cu Nicuşor Dan în sondaje

”Dacă Alianţa USR PLUS ar avea un candidat şi acesta ar fi Vlad Voiculescu, candidatul Alianţei ar câştiga la odistanţă semnificativă alegerile din Bucureşti dacă alegerile ar fi într-un singur tur. Procentul meu ar cu 7% peste cel al Gabrielei Firea. Vedem, de asemenea, în acest sondaj, că dacă Nicuşor Dan ar fi candidatul ALianţei, rezultatul ar fi acelaşi”, a declarat Vlad Voiculescu, în timp ce prezenta un sondaj de opinie.

Potrivit acestuia, cercetarea sociologică comandată de PLUS relevă că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Bucureştiului, 35% dintre respondenţi au arătat că ar vota cu candidatului Alianţei USR PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu, în timp ce 28% ar vota cu Gabriela Firea, iar 23% cu candidatul PNL, Rareş Bogdan. 8% dintre respondenţi au răspuns că nu s-au decis/nu sunt siguri cu cine să voteze, în timp ce 6% au arătat că nu ar merge la vot.

Data limită până la care trebuie desemnat candidatul comun al Alianţei este 15 martie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4-19 decembrie 2019, la cererea PLUS, de Cult Research, care a realizat metodologia de eşantionare a datelor, colectarea şi raportul frecvenţelor. Datele au fost colectate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eşantion reprezentativ de 1.124 de bucureşteni cu drept de vot la alegeriler locale. Marja de eroare a eşantionului este de +/-2,9%, la un nivel de încredere de 95%. Metoda de eşantionare folosită a fost una aleatorie simplă.

Nicuşor Dan, despre sondajul PLUS: Nu ştiam. Am aflat din presă

Nicuşor Dan a declarat, marţi, că nu a ştiut de sondajul prezentat de PLUS, care îl prezenta pe Vlad Voiculescu la egalitate cu el la categoria intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, precizând că a aflat ”din presă”. ”Fiecare are dreptul să comunice în felul în care doreşte”, a mai spus el.

"Nu ştiam de acest sondaj, l-am văzut şi eu ca şi dumneavoastră din presă. Fiecare are dreptul să comunice în felul în care doreşte. Sunt un candidat independent care sunt susţinut în momentul de faţă de un partid dintr-o alianţă. Mai departe, ce se va întâmpla în acea alianţă dacă eu voi fi invitat să-mi spun punctul de vedere, dacă nu, să decidă Alianţa", a declarat Nicuşor Dan, întrebat ce părere are despre sondajele separate făcute de PLUS.

Nicuşor Dan a mai precizat că este avantajat pentru că este un independent, având în vedere competiţia dintre partide pentru desemnarea unui candidat.

"Eu cred că atunci când faci o echipă de fotbal, selecţia o faci la fotbal, nu o faci la fotbal în sală. Eu cred că dacă vrem să mergem şi să câştigăm aceste alegeri trebuie să întrebăm toţi bucureştenii şi metoda ştiinţifică este sondajul. Am avut discuţii cu partidele de Opoziţie. Cred că este un avantaj, în ipoteza în care rămânem la un singur tur, faptul că sunt independent, pentru că partidele de opoziţie vor fi într-o competiţie pentru alegerile parlamentare şi atunci e mai simplu pentru ele să susţină un independent, decât să susţină un candidat al unui alt partid cu care sunt în competiţie", a mai adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici