Macovei: Demisia lui Mang devine insuficientă, Ponta să plece şi el!

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei consideră că demisia lui Ioan Mang din funcţia de ministru al Educaţiei devine insuficientă, fiind necesar ca şi Victor Ponta să plece.

1216 afișări
Imaginea articolului Macovei: Demisia lui Mang devine insuficientă, Ponta să plece şi el!

Monica Macovei (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"A trecut mai bine de o săptămână şi Victor Ponta nu a luat nicio decizie în cazul ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat. Lipsa de reacţie a premierului în cazul unor acuzaţii grave aduse chiar ministrului Educaţiei, care are de pregătit în aceste zile evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat, nu poate decât să agraveze situaţia şi să crească neîncrederea elevilor şi părinţilor în sistemul de învăţământ", susţine Monica Macovei într-o postare pe blogul său, intitulată "Demisia lui Mang devine insuficientă, Ponta să plece şi el!".

În opinia vicepreşedintelui PDL, nu poţi tolera un ministru al Educaţiei asupra căruia există suspiciuni că fură texte scrise de alţii şi se semnează pe ele pentru a obţine grade didactice şi, în acelaşi timp, să le ceri elevilor şi părinţilor să aibă încredere în şcoală şi în calitatea educaţiei.

Monica Macovei susţine că cererea trimisă la Academia Română este doar o amânare inutilă a deciziei de demitere a ministrului Mang, pe care "Ponta refuză să şi-o asume".

"Mai mult chiar, este o jignire adusă profesorilor corecţi şi electoratului. De azi încolo, demisia lui Ioan Mang devine insuficientă şi nu va mai putea repara neîncrederea populaţiei în Cabinetul Ponta. Victor Ponta trebuie să plece şi el, căci a dovedit că minte atunci când a scris în programul de guvernare că va respecta legile «fără excepţii, fără derogări sau scuze»", încheie Macovei.

PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pe care îl acuză de plagiat, solicitând demisia acestuia.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele PDL, Emil Boc, după şedinţa BPN al partidului. Boc a precizat că moţiunea simplă va fi depusă la Camera Deputaţilor, în prima săptămână cu şedinţe de plen, respectiv săptămâna viitoare.

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, luni, că este şi rămâne în fruntea ministerului, explicând că în cazul lui urmează să decidă Comisia Naţională de Etică.

Întrebat fiind despre propria demisie, el a declarat că aceasta este până la urmă o decizie politică, dar că el nu are nicio vină. "Urmează să se decidă Comisia Naţională de Etică. Am înţeles că s-a sesizat, şi vedem", a explicat Ioan Mang. Întrebat când se va întruni comisia, ministrul a răspuns că până în 15 iunie. "Eu am primit un termen astăzi de la ei. Până în 15 iunie", a spus Mang.

Declaraţiile au fost făcute după şedinţa BPN al PSD, la care Ioan Mang a fost prezent.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seară, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate de opoziţie la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", după cum a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici