Macovei, despre Marian Munteanu: Nominalizarea lui la Primăria Capitalei este penibilă şi jignitoare. Un anti-european care încă mai visează la perioada legionară

Preşedintele M10, Monica Macovei, a declarat, la Bistriţa, că nominalizarea lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei este penibilă şi jignitoare, caracterizându-l pe acesta drept "un anti-european, un anti-american, care încă mai visează la perioada legionară", transmite corespondentul MEDIAFAX.

687 afișări
Imaginea articolului Macovei, despre Marian Munteanu: Nominalizarea lui la Primăria Capitalei este penibilă şi jignitoare. Un anti-european care încă mai visează la perioada legionară

Macovei, despre Marian Munteanu: Nominalizarea lui la Primăria Capitalei este penibilă şi jignitoare. Un anti-european care încă mai visează la perioada legionară (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

"După două nominalizări eşuate la Bucureşti a apărut a treia nominalizare care ne-a luat respiraţia tuturor oamenilor cu logică şi care vor ca România să meargă înainte, să facă acel salt istoric de care are nevoie pentru a ajunge la nivelul statelor cu vechi democraţii. Şi anume l-au propus pe Marian Munteanu, care este un anti-european, un anti-american, care încă mai visează la perioada legionară şi este urmărit de principiile legionare şi care vine dintr-un trecut construit tenebros împreună cu Virgil Măgureanu. Este o nominalizare care este penibilă, este jignitoare pentru noi, pentru electorat, pentru cel din Bucureşti şi care arată clar că este un blat între PSD şi PNL, adică PNL-ul practic dă pe tavă Primăria Capitalei PSD-ului", a afirmat Monica Macovei într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Bistriţa cu ocazia lansării candidaţilor M10 la alegerile locale din 5 iunie.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a declarat că Marian Munteanu a semnat adeziunea pentru a deveni membru PNL, iar aceasta va fi validată vineri de organizaţia liberală a Sectorului 1.

„Adeziunea domnului Marian Munteanu există, va fi oficializată astăzi (vineri-n.r.) la ora 18:00, la Sectorul 1. (...) O adeziune conform statului se analizează, se aprobă sau se respinge, ceea ce nu este cazul. Astăzi va fi cu acte în regulă, dar adeziunea domnului Marian Munteanu este la PNL. Doreşte să fie în PNL de trei zile, asta înseamnă adeziune să doreşti să devii membru de partid.

Întrebat când a semnat Marian Munteanu adeziunea, Cezar Preda a susţinut că nu poate preciza data exactă.

„Eu nu prea mint, nu am fost acolo când a semnat-o fizic. Dar o să vedeţi astăzi. (…) În general, când întrebi de o chestiune în România cinci persoane diferite, ca să nu zic trei, veţi primi cam cinci răspunsuri diferite” , a spus Cezar Preda, solicitat să precizeze data la care Marian Munteanu a semnat adeziunea la PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici