Macovei: Trebuie să existe o evidenţă mai clară a cartelelor prepay

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, la B1 Tv, că trebuie să existe un control mai strict al cartelelor prepay şi a apreciat că nicio ţară din Europa nu mai este sigură şi că ceea ce s-a întâmplat la Paris, Ankara sau Bruxelles nu reprezintă actele de final ale terorismului, ci de început.

288 afișări
Imaginea articolului Macovei: Trebuie să existe o evidenţă mai clară a cartelelor prepay

Macovei: Trebuie să existe o evidenţă mai clară a cartelelor prepay (Imagine: Stefan Micsick/ Arhiva Mediafax Foto)

"Putem să discutăm dacă trebuie să existe o evidenţă mai strictă a cartelelor preplătite... Categoric, trebuie să existe! Dacă se găsesc mijloace, aşa cum spune Curtea Constituţională de protejare a datelor personale, de ce nu? Noi, cei care avem abonamente le avem cu cartea de identitate, cu CNP, aşa că dacă nouă ne protejează datele firmele de telefonie mobilă care vând telefonul cu abonament, la fel de bine pot proteja datele personale şi în cazul celor care cumpără cartele preplătite. Deci există această posibilitate", a declarat europarlamentarul Monica Macovei, într-o emisiune televizată.

Ea a reamintit că în majoritatea statelor din UE nu pot fi cumpărate cartele preplătite fără actul de identitate.

Monica Macovei a mai spus că este posibil ca unele cartele prepay din România să fi fost folosită în atentatele teroriste din Europa.

"Din moment ce din România şi din foarte puţine alte ţări din Europa se pot cumpăra cartele preplătite fără să spui cine eşti şi fără să dai un act de identitate, sigur că ele pot fi fiolosite fie de persoanele cu bună intenţie, care nu au nicio legătură cu terorismul, dar ele pot fi folosite de persoane care practică terorismul şi care comunică fără a fi identificate. Din câte am înţeles tehnic, practic cumpără cantităţi şi folosesc o singură dată o cartelă cu un telefon, apoi le aruncă", a arătat europarlamentarul.

Ea a apreciat că seria atentatelor va continua.

"Cred că în acest moment în care avem atât de multe atacuri teroriste şi cred că nu suntem la sfârşitul lor. Europa nu e sigură. Nicio ţară din Europa nu e sigură. Deci, nici România. Şi cred că ceea ce am văzut în Paris, la Ankara sau Bruxelles nu au fost acte de final a terorismului, ci acte de început", a adăugat Monica Macovei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici