UBERGATE  Macron a făcut lobby secret cu Uber pentru a extinde serviciul "ridesharing" în Franţa, în defavoarea taximetriştilor

Emmanuel Macron a depus eforturi extraordinare pentru a sprijini campania de lobby în favoarea companiei Uber în conflictul cu taximetriştii.

7678 afișări
Imaginea articolului Macron a făcut lobby secret cu Uber pentru a extinde serviciul "ridesharing" în Franţa, în defavoarea taximetriştilor

Hepta

Peste 124.000 de documente au fost publicate, inclusiv schimburi de mesaje secrete între directorii Uber şi Macron, ceea ce dezvăluie modul în care compania de transport l-a identificat ca pe un aliat cheie atunci când era ministrul economiei. Uber, pe de altă parte, l-a ajutat în culise pe tânărul politician. 

Documentele sugerează că Macron, care a fost reales preşedinte în aprilie, a fost apropiat de managerii Uber în cei doi ani petrecuţi la Ministerul Economiei Franceze (2014-2016), scrie The Guardian

Dar cel mai remarcabil este că fostul bancher de la banca Rothschild & Co, în vârstă de 37 de ani, a declarat că guvernul socialist a încheiat un acord favorabil cu Uber.  

„Mulţumesc dragă Travis”, i-a scris ministrul Economiei, Industriei şi Afacerilor Digitale de atunci către co-fondatorul companiei Uber, Travis Kalanick, într-un schimb de email-uri de la sfârşitul anului 2014. „Să păstrăm legătura şi să progresăm împreună. Cu bine Emmanuel”, i-a răspuns Travis. 

Viitorul preşedinte a fost aparent timid să-şi înregistreze întâlnirile personale cu Kalanick în jurnalul său public, având patru întrevederi, dintre care trei au fost secrete.  

Macron a vrut ca Uber să arate Franţei potenţialul noii economii dereglementate şi a întreprinderilor inovatoare. Sarcina sa, a insistat el, era să îi ajute „pe cei inovatori”.

 ”Interzicerea Uber”, ar fi spus el pentru Mediapart, ”ar fi echivalat cu trimiterea tinerilor şomeri la vândut droguri”.

Travis, pe de altă parte, îşi dorea să introducă serviciul ridesharing cu forţa în marile oraşe europene. 

Un lobbyist Uber l-a descris pe Macron drept un „adevărat aliat”.

Nu este un secret pentru nimeni că Macron, care a devenit preşedintele Franţei în 2017, a fost un susţinător timpuriu al controversatei extinderi a serviciului Uber, care a implicat uneori ciocniri violente între şoferii de taxi şi şoferii Uber.

Dar mesajele interne ale directorilor companiei din 2013 până în 2017 ce au fost dezvăluite  recent sugerează că sprijinul lui Macron a depăşit cu mult ceea ce a fost cunoscut public şi, a intrat în conflict cu politicile guvernului de stânga condus de premierul Manuel Valls pe care l-a servit, transmite The Washington Post

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici