MAE: Condamnăm atacul de la sinagoga din Pittsburgh

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul de sâmbătă de la o sinagogă din Pittsburgh, SUA, în care 11 persoane au fost ucise, şi susţine eforturile comunităţii internaţionale pentru prevenirea manifestărilor de discriminare rasială, xenofobie şi intoleranţă.

311 afișări
Imaginea articolului MAE: Condamnăm atacul de la sinagoga din Pittsburgh

MAE: Condamnăm atacul de la sinagoga din Pittsburgh, în care patru persoane au fost ucise

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul armat care a avut loc sâmbătă, 27 octombrie 2018, la o sinagogă din Pittsburgh, Statele Unite ale Americii, soldat cu numeroase victime. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite", au transmis reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, MAE "condamnă cu fermitate orice gesturi cu caracter antisemit şi susţine eforturile comunităţii internaţionale în prevenirea, combaterea şi sancţionarea manifestărilor de discriminare rasială, xenofobie şi intoleranţă".

Un atacator a deschis sâmbătă focul într-o sinagogă din oraşul Pittsburgh din statul american Pennsylvania, omorând 11 persoane şi rănind altele, relatează BBC şi CNN. Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe. Atacatorul s-a predat ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici