MAE: După 4 etape ale concursului pentru ocuparea a 30 de posturi diplomatice au rămas 15 candidaţi

După cea de-a patra etapă a concursului organizat de MAE pentru ocuparea a 30 de posturi diplomatice, doar 15 candidaţi au primit calificativul "admis" şi vor putea participa la următoarele etape ale concursului, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

2487 afișări
Imaginea articolului MAE: După 4 etape ale concursului pentru ocuparea a 30 de posturi diplomatice au rămas 15 candidaţi

MAE: După 4 etape ale concursului pentru ocuparea a 30 de posturi diplomatice au rămas 15 candidaţi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României şi-a derulat cea de-a patra etapă din cele şapte prevăzute, în speţă evaluarea finală sub forma interviului", a precizat MAE, referitor la concursul pentru ocuparea a 15 posturi diplomatice de ataşat şi a 15 posturi diplomatice de grade superioare celui de ataşat.

Dosarele de înscriere au fost depuse în perioada 19 mai – 16 iunie 2014.

"În conformitate cu prevederile Regulamentului de concurs, în cadrul evaluării finale fiecare candidat trebuie să primească unul din calificativele «admis» sau «respins». Numai candidaţii ce primesc calificativul «admis» pot trece în etapa următoare, respectiv testele medicale şi psihologice", se arată în comunicatul MAE.

Astfel, după cea de-a patra etapă doar 15 candidaţi (11 pentru posturile de ataşat şi 4 pentru posturile de grade superioare) au primit calificativul «admis» şi pot participa la etapa testelor medicale şi psihologice.

Ministerul de Externe precizează că evaluarea a vizat o serie de criterii: cunoştinţele teoretice din domeniul relaţiilor internaţionale, cunoştinţele şi abilităţile în utilizarea limbii engleze sau franceze ca urmare a opţiunii exprimate de candidaţi la înscriere, capacitatea de contextualizare, analiză şi sinteză, abilităţile de comunicare şi relaţionare.

"Numărul final al candidaţilor care vor fi angajaţi în Corpul diplomatic şi consular al României va fi cunoscut după finalizarea ultimelor etape, adică testarea medicală şi psihologică, obţinerea avizului ORNISS pentru accesul la informaţii clasificate şi preluarea postului oferit/depunerea jurământului de credinţă", informează MAE.

Totodată, Ministerul de Externe intenţionează să organizeze noi concursuri de admitere, "care vor fi anunţate şi organizate în condiţiile de transparenţă prevăzute de legislaţia în vigoare".

În decembrie 2014, România Curată scria că pe lista scurtă de candidaţi la concursul de admitere se află "beizadele şi rude ale politicienilor", precum Luiza Ramona Niţă, fiica fostului ministru al Economiei Constantin Niţă, Ioan Alexandru Pogea, fiul fostului ministru al Finanţelor Gheorghe Pogea, sau Alexandra Laura Benea, fiica fostului şef al Loteriei Române Gheorghe Benea.

Aceştia nu se regăsesc pe lista celor 15 candidaţi rămaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici