MAE: România a anunţat la Summitul ONU intenţia de a lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice

Ministrul de Externe Ramona Mănescu a participat, luni, la deschiderea primului Summit ONU privind Acţiunea Climatică. Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, România şi-a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice.

334 afișări
Imaginea articolului MAE: România a anunţat la Summitul ONU intenţia de a lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice

MAE: România a anunţat la Summitul ONU intenţia de a lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice

„Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acţiunea Climatică, eveniment care aduce în atenţie nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizează limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social şi financiar, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 şi atingerea nivelului zero până în 2050. Răspunzând apelului Secretarului general al ONU, România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali şi politici”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia a subliniat intenţia României de a sprijini „de asemenea, întărirea cooperării globale şi adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populaţiei, dar şi a economiilor naţionale”.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu se află în SUA, în perioada 22 - 29 septembrie, unde efectuează o vizită de lucru alături de premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

Taguri:
onu,
mae,
climă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici