Mai mulţi parlamentari PSD, pregătiţi să treacă la grupul independenţilor

Vicepreşedintele PSD Ion Stan a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că la grupul parlamentar al PSD circulă o listă cu deputaţi şi senatori social-democraţi care ar urma să treacă la grupul independenţilor.

113 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi parlamentari PSD, pregătiţi să treacă la grupul independenţilor

Ion Stan: Circulă în grupul PSD o listă cu parlamentari care să treacă la grupul independenţilor (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Are multe nume sonore. Ar pune grupurile parlamentare din partid într-o situaţie delicată, pentru că plecarea unui număr important de parlamentari ar duce şi la scăderea importanţei grupului în cele două Camere. I-am rugat pe colegi să reflecteze, că după 20 februarie va exista PSD, nu trebuie să ne clătinăm la fiecare vânt pe care unii îl consideră tsunami", a declarat Ion Stan, miercuri seară, la conferinţa organizată la încheierea conferinţei judeţene a PSD Dâmboviţa.

Stan, vicepreşedinte PSD şi preşedinte al PSD Damboviţa, nu a dorit să nominalizeze deputaţii şi senatorii social-democraţi care s-ar afla pe acea listă. El a mai spus că i s-a propus să fie trecut pe acea listă, dar a refuzat, susţinând totodată că aceasta conţine nume de parlamentari nemulţumiţi de modul de organizare a Congresului din 20 februarie.

"Sunt hotărât să nu plec din partid. Circulă în grupul nostru parlamentar o listă cu parlamentari care să treacă la grupul independenţilor. Nu cred că după 16 ani de apartenenţă la acest partid eu să aleg drumul plecării spre independenţi sau spre alte partide, la fel cum cred că nici colegii noştri, cei care sunt dezamăgiţi de încercările unor lideri ai partidului de a privatiza partidul, sunt dispuşi să plece la alte partide. Am ales lupta în interiorul acestui partid. Mi-aş fi dorit să mă angajez în luptă vizavi de adversarul nostru politic PDL şi guvernul care conduce România spre dezastru acum, dar din păcate luptele interne sunt cele care domină acţiunea politică a PSD", a mai spus Stan.

Ion Stan a precizat că nu intenţionează să candideze la vreo funcţie în partid în cazul în care se păstrează varianta candidaturii pe liste, deoarece a văzut "degringolada" din partid.

"Nu voi intra în niciuna dintre echipele respective. În măsura în care alegerile vor fi făcute după Statutul actual, cu posibilitatea exercitării unui vot individual pe funcţii, mă voi sfătui cu colegii", a completat Ion Stan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici