Mai muţi lideri PDL, nemulţumiţi de propunerea de suspendare a celor trimişi în judecată

Mai mulţi lideri ai PDL sunt nemulţumiţi de propunerile privind suspendarea din partid a celor care sunt trimişi în judecată, au precizat luni pentru MEDIAFAX surse din PDL, precizând că în această categorie s-ar încadra Gheorghe Falcă şi alţi 90 de primari, dar şi unii parlamentari.

111 afișări
Imaginea articolului Mai muţi lideri PDL, nemulţumiţi de propunerea de suspendare a celor trimişi în judecată

Mai muţi lideri PDL, nemulţumiţi de propunerea de suspendare a celor trimişi în judecată (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, la şedinţa BPN al PDL vicepreşedintele PDL Raluca Turcan şi secretarul general Vasile Blaga au susţinut ideea de a fi modificat statutul astfel încât să fie suspendaţi cei care au fost trimişi în judecată.

Această propunere a venit după ce imaginea partidului a fost afectată de cazul lui Dan Păsat.

Sursele menţionate au arătat, însă, că mai mulţi lideri ai PDL sunt nemulţumiţi că partidul ar rămâne fără mulţi primari şi fără votul a mai multor parlamentari şi acest lucru ar întări opoziţia.

În şedinţa BPN al PDL, Romeo Raicu a propus ca statutul partidului să fie modificat astfel încât să cuprindă şi punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara, adică să nu mai fie propuse pentru funcţii publice şi în partid persoane care au deţinut poziţii importante în regimul ceauşist, cum ar fi şi cazul procurorilor.

Această propunere nu a fost agreată de conducerea PDL deoarece în această categorie ar fi intrat şi Monica Macovei, care a fost procuror înainte de 1989.

Conducerea PDL a discutat şi despre modificarea statutului astfel încât să fie introdusă separarea funcţiei de premier de cea de preşedinte de partid, dar şi ca funcţiile de miniştri să fie separate de cele de conducere din partid.

Sursele menţionate au precizat că în această categorie ar intra Elena Udrea şi Ion Ariton.

Unii lideri ai PDL sunt nemulţumiţi şi de faptul că se propune modificarea statutului partidului astfel încât la alegerile pentru conducerea formaţiunii să fie preferat votul uninominal şi să dispară prevederea prin care preşedintele este ales, pe baza moţiunii, împreună cu lista echipei.

Modificările la statutul PDL vor fi stabilite sâmbătă la Consiliul Naţional de Coordonare, dar vor putea intra în vigoare doar după ce vor fi aprobate la Convenţia Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici