Maia Sandu cere retragerea trupelor ruse din Transnistria. Consiliul Europei a recunoscut oficial Transnistria drept teritoriu ocupat de Federaţia Rusă

  • Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria ocupată.
  • Această declaraţie a fost făcută la Chişinău în cadrul vizitei lui Klaus Iohannis.
  • Cererea vine după ce APCE a recunoscut oficial că Transnistria este un teritoriu ocupat de Federaţia Rusă.
13864 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu cere retragerea trupelor ruse din Transnistria. Consiliul Europei a recunoscut oficial Transnistria drept teritoriu ocupat de Federaţia Rusă

Sursa foto: Facebook Maia Sandu

„Republica Moldova a spus mereu foarte clar că Federaţia Rusă are un rol esenţial în tot ceea ce ţine de conflictul din Transnistria. Am cerut şi cerem retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană şi distrugerea depozitelor de muniţii. Pledăm pentru soluţionarea diplomatică, politică, paşnică”, a declarat Maia Sandu.

"Situaţia tragică din Ucraina nu trebuie să ne facă să uităm că pe teritoriul Republicii Moldova există, încă, un conflict prelungit. Reafirm aici, la Chişinău, sprijinul deplin al României pentru soluţionarea politică a problemei transnistrene, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute internaţional şi fără afectarea parcursului său pro-european" a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a decis excluderea Federaţiei Ruse. În plus, organizaţia a cerut să se ofere Ucrainei mijloacele de protecţie a spaţiului aerian. La fel, unanim, a fost votat amendamentul ce prevede recunoaşterea oficială a Transnistriei ca zonă de ocupaţie rusă, potrivit Agora.md.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici