Maia Sandu: În 2030, Republica Moldova trebuie să fie ţară membră a Uniunii Europene

În 2030, Republica Moldova trebuie să fie ţară membră a Uniunii Europene, a spus vineri în Parlamentul de la Chişinău preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu. Ea susţine că Moldova are susţinerea statelor UE.

165 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu: În 2030, Republica Moldova trebuie să fie ţară membră a Uniunii Europene

Maia Sandu: În 2030, Republica Moldova trebuie să fie ţară membră a Uniunii Europene

„Timp de 3 decenii, Moldova, condusă de diferite partide, politicieni, guverne, a încercat să meargă pe mai multe drumuri. Adevărul este că toate au eşuat. În timp ce statele care au devenit membre a Uniunii Europene în ultimele două decenii oferă acum bunăstare şi siguranţă pentru cetăţenii lor, asigură dreptate, salarii şi pensii bune, Moldova abia iese din captivitate. Captivitate în care ne-au sufocat ani la rând trădători, hoţi, oligarhi”, a spus Maia Sandu.

Ea spune că moldovenii au ales acaestă cale nu pentru că este uşoară, ci pentru că este unica şansă să aibă o viaţă bună, în pace, în casa lor: „Este, de fapt, unicul drum care asigură supravieţuirea Moldovei ca ţară liberă şi puternică”.

Preşedinta a solicitat Parlamentului şi Guvernului să colaboreze cât mai strâns şi să conducă, în pofida oricăror obstacole, schimbarea europeană a ţării, în toate domeniile.

Maia Sandu spune că Moldova trebuie să adere la UE „pentru viitorul copiilor”.

„Însă nu e de ajuns să ducem Moldova în Uniunea Europeană. Trebuie să aducem Uniunea Europeană în casele noastre, să construim Moldova europeană. Nu sunt doar cuvinte frumoase, acest obiectiv înseamnă lucruri concrete pentru oameni”, a mai spus şeful statului.

El le-a dat asigurări cetăţenilor că Republica Moldova nu este în prezent în pericol: „Armata rusă nu poate ajunge aici atât cât Ucraina se ţine pe picioare - şi apără şi Moldova. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru eroismul lor şi dragostea lor de libertate. Anume pentru că armata rusă nu poate ajunge pe teritoriul ţării noastre, Kremlinul încearcă să destabilizeze situaţia din interior, plătind cu bani murdari hoţii din Moldova. Dar instituţiile noastre lucrează foarte serios pentru prevenirea acestor încercări de destabilizare. Le mulţumesc pentru munca lor. Am reuşit să menţinem pacea şi ordinea în ţară până acum. De fiecare dată, şi în toamna anului trecut, şi mai recent, când au existat încercări de a face haos, de a aduce violenţă în ţară, instituţiile noastre au reuşit să descopere şi să prevină asemenea lucruri. Cât voi fi preşedinte Moldova va sta dreaptă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici