Maior spune că a informat autorităţile despre amplificarea activităţii clanurilor mafiote

Directorul SRI, George Maior, a declarat, vineri, pentru "Gândul", că a informat autorităţile despre "amplificarea activităţii" clanurilor mafiote în teritoriu "pe fondul creşterii fenomenului de corupţie".

37 afișări
Imaginea articolului Maior spune că a informat autorităţile despre amplificarea activităţii clanurilor mafiote

Maior spune că a informat autorităţile despre amplificarea activităţii clanurilor mafiote (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Directorul SRI, George Cristian Maior, a menţionat că serviciul pe care îl conduce a trimis informări despre amplificarea activităţii clanurilor mafiote în anumite zone ale ţării, potrivit Gandul.

"Noi am informat preşedinţia şi organele în măsură să acţioneze pentru stoparea acestui fenomen. Am făcut această informare chiar eu, public, în urmă cu peste un an. Intensificarea activităţii acestor grupuri a fost posibilă pe fondul creşterii fenomenului de corupţie", a spus Maior.

Preşedintele Traian Băsescu a confirmat, joi, la TVR, răspunzând unei întrebări, informaţia publicată, miercuri, de MEDIAFAX, potrivit căreia şeful statului a declarat, la Guvern, că Poliţia s-a transformat într-o instituţie care apără clanuri mafiote, menţionând că în unele judeţe judeţe acest lucru se întâmplă.

Şeful statului a spus că toate structurile importante ale Guvernului au fost avertizate de unul dintre serviciile de informaţii despre situaţia de la Neamţ.

"Despre situaţia de la Neamţ toate structurile guvernamentale responsabile au fost avertizate de unul din serviciile de informaţii. Mai mult, în 2009 Ministerul de Interne era atenţionat că rivalitatea şi disputele dintre grupări, nu le spun clanuri, nu le spun mafiote, se poate tranşa cu arme de foc. Aşa s-a întâmplat. Astfel de semnalări sunt în mai multe judeţe. Mă îngrijorează gradul redus de disciplină care e în Poliţie, mă îngrijorează lipsa de respect a poliţiştilor pentru şefii ierarhici. Vă pot spune că îmi e cunoscută situaţia din câteva judeţe în care subofiţeri, şefi de sindicat, bat cu pumnul în masă la inspectorul şef. Sigur există şi motivaţii, ca cele din Neamţ", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici