Manda: Cu Băsescu avem de lămurit nişte lucruri, să confirme sau nu mărturii de la Comisia SRI

Senatorul Claudiu Manda (PSD), preşedinte al Comisiei parlamentare de control al SRI, a declarat, marţi, la Antena 3, că preconizata audiere a lui Traian Băsescu la comisie are ca scop confirmarea sau infirmarea unor mărturii anterioare.

1037 afișări
Imaginea articolului Manda: Cu Băsescu avem de lămurit nişte lucruri, să confirme sau nu mărturii de la Comisia SRI

Manda: Cu Băsescu avem de lămurit nişte lucruri, să confirme sau nu mărturii de la Comisia SRI

”Cu Traian Băsescu avem de lămurit foarte clar nişte lucruri, să confirme sau să infirme nişte mărturii făcute la comisie”, a declarat Claudiu Manda.

Manda a precizat că fostul preşedinte ”nu a negat nicio secundă” că va veni la Comisia SRI, urmând ca Băsescu să fie chemat la capătul unei serii mai lungi de audieri.

Astfel, senatorul PSD a afirmat că este posibilă o nouă audiere a lui Daniel Dragomir, fost locotenent-colonel în SRI. ”A ajuns ieri la comisie, ne-a mai adus o serie de documente. Nu sunt documente clasificate şi a rămas să stabilim o dată la comisie în care să dezvolătm lucrurile acestea”, a spus Manda.

În ce priveşte programul viitor al comisiei, Claudiu Manda a confirmat că miercuri, de la ora 15, va fi audiat fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, acesta confirmând prezenţa. De asemenea, parlamentarii din Comisia SRI vor să-i mai invite încă o dată pe patronul MEDIAFAX, Adrian Sârbu, pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica şi Doru Paraschiv, fost ofiţer al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei.

În plus, ar putea fi chemat şi şeful actual al DGIA ca urmare a declaraţiilor făcute la comisie de către Dumitru Iliescu, fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază.

Pe 25 octombrie, Dumitru Iliescu a afirmat că a primit informaţii despre conducerea SRI, informaţii pe care le-a transmis DGIA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici