Mandatul lui Hada la Primăria Hunedoara a încetat în urma demisiei din PNL. El a atacat ordinul

Mandatul de primar al municipiului Hunedoara al lui Ovidiu Hada a încetat în urma demisiei acestuia din PNL pentru a candida ca independent la funcţia de edil-şef, însă Hada a atacat ordinul emis de prefect prin care se constată încetarea mandatului, susţinând că este nelegal.

559 afișări

Prefectul judeţului Hunedoara, Ştefan Dezmeri, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a emis un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Hunedoara pentru Ovidiu Hada, după ce la Prefectură au fost înregistrate actele legale prevăzute de această situaţie.

"Ovidiu Hada a fost ales primar al municipiului Hunedoara, în anul 2008, pe lista de candidaţi a PNL şi, potrivit Statutului aleşilor locali, mandatul său încetează de drept în cazul în care demisionează din formaţiunea politică pe listele căreia a candidat. Ordinul constată încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Hunedoara în cazul domnului Ovidiu Hada. Ordinul a fost transmis şi îşi produce efectul în momentul în care domnul Hada primeşte şi ia cunoştinţă despre acest document. Atribuţiile de conducere ale Primăriei Hunedoara vor fi preluate de viceprimar", a spus prefectul judeţului Hunedoara.

Potrivit prefectului de Hunedoara, Ovidiu Hada şi-a prezentat demisia din PNL marţi, iar miercuri secretarul Primăriei Hunedoara a transmis Prefecturii propunerea de constatare a încetării, înainte de termen, a mandatului de primar al acestuia.

Pe baza acestor documente, prefectul a emis ordinul de încetare de drept a calităţii de primar pentru Ovidiu Hada.

Pe de altă parte, Ovidiu Hada a declarat că va ataca în contencios-administrativ ordinul prefectului, susţinând că e nelegal, şi că nu va preda documentele Primăriei Hunedoara până când instanţa nu se va pronunţa asupra legalităţii măsurii luate de Prefectură.

"Am luat decizia de a ataca, în contencios-administrativ, ordinul prefectului. Am înţeles de la avocatul meu că nu mai pot îndeplini atribuţiile funcţiei de primar, dar nu voi preda niciun document până când nu voi avea o decizie a instanţei de judecată", a afirmat Hada.

El a spus că va merge la serviciu în fiecare zi, fără să primească salariu.

Ovidiu Hada şi-a înscris candidatura ca independent pentru Primăria Hunedoara, după ce USL a decis să susţină un alt candidat independent, pe managerul Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, Barna Bende.

În afară de cei doi, în cursa pentru Primăria Hunedoara s-au înscris parlamentarul Viorel Arion (USP), Robert Muzsic (PP-DD), Octavian Simion (Partidul Socialist Român), Ioan Racolţa (Uniunea Populară Social Creştină) şi Nicolae Schiau (independent).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici