Manfred Weber: Rămânerea lui Ponta în fruntea Guvernului este un handicap pentru România

Preşedintele grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, Manfred Weber, aflat în vizită oficială la Bucureşti, a declarat, miercuri, că rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului este un handicap pentru România, afectând şi procesul de aderare la Schengen.

269 afișări
Imaginea articolului Manfred Weber: Rămânerea lui Ponta în fruntea Guvernului este un handicap pentru România

Manfred Weber: Rămânerea lui Ponta în fruntea Guvernului este un handicap pentru România (Foto: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

"În acest moment, România este reprezentată la nivel european de către preşedintele Kalus Iohannis, pentru că premierul Ponta nu mai este un partener credibil pentru nimeni în Europa. În alte state europene este de neimaginat ca premierul să fie sub ancheta autorităţilor”, a afirmat preşedintele grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, Manfred Weber.

Manfred Weber a ţinut să sublinieze că rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului este un handicap pentru ţara noastră. Preşedintele grupului PPE a mai afirmat că refuzul majorităţii parlamentare de a aproba urmărirea penală, în cazul premierului Victor Ponta, slăbeşte încrederea partenerilor externi şi ar putea îngreuna aderarea României la spaţiul Schengen.

"Nu vorbim despre ce înseamnă tehnic zona Schengen, pentru că în acest sens România a contribuit foarte mult şi contribuie, chiar şi astăzi. În situaţia dată, ne confruntăm, însă, cu o problemă politică, încrederea într-un stat. Faptul că există o majoritate politică care încearcă să prevină urmărirea penală în cazul premierului suspectat de fapte de corupţie distruge încrederea într-un stat. De aceea, Ponta reprezintă o problemă în acest proces de extindere şi un handicap pentru România”, a afirmat Manfred Weber

Întrebat dacă grupul PPE din PE va lua măsuri în plan internaţional privind situaţia lui Victor Ponta, Manfred Weber a declarat că aceasta este o problemă internă a Românie şi ea trebuie să fie rezolvată la nivelul ţării, precizând că „răul a fost deja făcut” în ceea ce priveşte situaţia premierului.

Preşedintele PPE a salutat, de asemenea, iniţiativa PNL de a prezenta un program politic care să răspună problemelor ţării şi s-a declarat încrezător cu privire la construcţia unei forţe politice de centru-dreapta, cum este PNL, proiect politic despre care a declarat că şi-a dovedit succesul în cadrul alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Weber a reiterat, în urma vizitei de la Bucureşti, că grupul PPE doreşte să sprijine România pentru a finaliza cu succes procese precum intrarea în spaţiul Schengen şi zona Euro.

La finalul întâlnirii Manfred Weber, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a atras atenţia încă o dată cu privire la prejudiciul pe care premierul Victor Ponta îl aduce imaginii României pe plan extern în ceea ce priveşte buna cooperare cu partenerii externi, plecând de la investiţii şi terminând cu programe pentru consolidarea instituţională şi de contrucţie a proiectului european.

„Întâlnirea de astăzi mi-a confirmat încă o dată că faptul că în România situaţia premierului Victor Ponta reprezintă un handicap pentru realizarea intereselor ţării în Europa. Situaţia premierului Victor Ponta este un handicap pentru imginea României în Europa şi pentru buna cooperare cu partenerii noştri europeni în toate domeniile, plecând de la investiţii şi terminând cu programe pentru consolidarea instituţională şi de contrucţie a proiectului european”, a afirmat Cătalin Predoiu.

Predoiu a mai subliniat că există o mare îngrijorare la nivelul cercurilor de afaceri europene cu privire la implementarea reformelor asumate de statul român, atât timp cât, „în fruntea Guvernului, se află un premier acuzat pentru fapte de corupţie”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici