Marcel Ciolacu: Cu certitudine cred că România are nevoie de un preşedinte de stânga

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus, luni seara, că este momentul de o schimbare după 20 de ani şi că el crede cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga.

387 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Cu certitudine cred că România are nevoie de un preşedinte de stânga

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

„Cu certitudine cred că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul şi în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcţia de preşedinte al României. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

El spune că partidul va allege candidatul la prezidenţiale şi că acesta nu trebuie să fie neapărat un om politic.

„Când avem discuţia de candidaturi, tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta, PSD nu va veni neapărat cu un om politic. Va veni în schimb cu un intelectual. (…) Partidul va alege. Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a completat Ciolacu.

El a afirmat că nu s-a discutat despre un posibil candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale.

Întrebat despre o eventuală candidatură a Maiei Sandu la preşedinţia României, preşedintele PSD a spus: „Avem o criză de securitate în zonă şi trebuie să fim foarte atenţi la un întreg contextul. Una este ceea ce ne dorim sau cee ce considerăm noi că e corect şi alta este realitatea. Este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu. (…) Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu mai ales în perioada şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici