Marcel Ciolacu: Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive

UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federaţia de Fotbal din Ungaria a hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere, e de părere preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

300 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive

Marcel Ciolacu: Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive

„Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federaţia de Fotbal din Ungaria a hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, preşedintele FRF, care este membru în Comitetul Executiv al UEFA, trebuie să ceară de urgenţă revenirea asupra acestei decizii.

„Salut poziţia echilibrată a preşedintelui CNCD, Csaba Asztalos, şi sper ca acest model să fie preluat atât de oficialii maghiari, cât şi de cei de la UEFA. UEFA- Football it’s not politics!”, a adăugat Ciolacu.

Reacţia vine după ce Federaţia Maghiară de Fotbal a anunţat că UEFA şi FARE, gruparea împotriva discriminării în fotbalul european, permit utilizarea hărţii Ungariei Mari la meciurile echipei naţionale, însă numai pentru varianta simplificată, fără simboluri şi inscripţii.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a spus că cei de la UEFA „nu au luat o decizie înţeleaptă” şi că harta Ungariei Mari trebuie folosită doar la lecţiile de istorie, pentru elementele didactice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici