Marcel Ciolacu: Guvernul PNL acţionează nedemocratic. PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate

PSD e pregătit să sesizeze un conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură, a afirmat duminică, Marcel Ciolacu. Liderul PSD atrage atenţia Guvernul PNL că acţionează neconstituţional când anunţă că îşi va asuma răspunderea pe proiecte de legi importante.

386 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Guvernul PNL acţionează nedemocratic. PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate

Marcel Ciolacu: Guvernull PNL acţionează nedemocratic. PSD va sesiza orice conflict de necontituţionalitate

„Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înţeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare şi acţionează haotic şi iresponsabil. Efectele le vom simţi din păcate noi toţi. Nu voi permite, însă, guvernului să îşi aroge competenţe pe care nu le are şi să se substituie Parlamentului. PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis şi un mesaj cu ocazia Zilei Constituţiei.

„Astăzi este Ziua Consituţiei. Această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă şi formală afirmare de principii. Respectarea Consituţiei asigură echilibrul democratic şi garantează drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a subliniat Ciolacu.

Mai mulţi social-democraţi, printre care foştii miniştri Liviu Pop, Florin Iordache consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru OUG 114 şi Legile Justiţiei, mai susţin aleşii PSD.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
pnl,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici