Marcel Ciolacu: Pensionarilor să li se asigure traiul zilnic înainte de a-i obliga să stea în case

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că înainte de a se emite ordin militar prin care pensionarii să fie obligaţi să stea în case, acestora trebuie să li se asigure traiul zilnic, „pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometaţi sau lipsiţi de tratament medical”.

2002 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Pensionarilor să li se asigure traiul zilnic înainte de a-i obliga să stea în case

Marcel Ciolacu: Pensionarilor să li se asigure traiul zilnic înainte de a-i obliga să stea în case

„Părinţii şi bunicii noştri sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorităţi! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja şi soluţiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie!”, a scris Ciolacu, pe Facebook, marţi.

Acesta se întreabă cine le duce oamenilor alimente, cine le va duce medicamentele, fiind vorba de oameni în vârstă a căror viaţă depinde de o reţetă.

„Nu toţi au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta”, afirmă preşedintele PSD.

Liderul PSD afirmă că este nevoie „de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care aceşti oameni să fie sprijiniţi”, însă nu toate autorităţile locale pot să asigure o asistenţă eficientă.

Preşedintele PSD spune că va avea discuţii cu primarii şi cu preşedinţii de consilii judeţene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent „pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometaţi sau lipsiţi de tratament medical”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici