Marcel Ciolacu: PSD va depune moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară

Marcel Ciolacu a anunţat, duminică, că PSD va depune o moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară împotriva Guvernului PNL. Liderul interimar al PSD invocă conflictul juridic dintre Parlament şi Executiv şi precizează că Ludovic Orban ar trebui să îşi dea demisia.

1103 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: PSD va depune moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară

Marcel Ciolacu: PSD va depune moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară

"În sesiunea parlamentară următoare, PSD va depune o moţiune de cenzură. Categoric. Vom vedea temele. Toată luna ianuarie sunt termene la CCR şi pe celelalte legi pe care şi le-au asumat, cele trei legi. Constituţia îţi conferă această posibilitate de a veni cu asumarea răspunderii pe anumite legi, dar acei oameni s-au gândit la legi importante, la reforme", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Antena3.

El a adăugat că Ludovic Orban ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de premier.

"Eu şi domnul Meleşcanu, preşedintele Senatului, am făcut o sesizare de conflict juridic constituţional la Cameră privind asumarea bugetului de stat de către Guvernul Orban. Mi se pare total de bun simţ în cazul în care CCR o să ne dea dreptate nouă că s-a declanşat un conflict juridic, orice Guvern şi prim-ministru de bun simţ trebuie să-şi dea demisia", a mai afirmat Ciolacu.

Curtea Constituţională a fost sesizată cu privire la posibilul conflict juridic dintre Guvern şi Parlament pe legea bugetului de asigurări sociale şi legea bugetului de stat pe anul 2020. CCR a stabilit data de 10 ianuarie ca termen până la care instituţiile pot transmite punctele de vedere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici