Marga: Dacă e vorba de plagiate, să plonjăm şi în lucrările unor foşti miniştri şi prim-miniştri

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, marţi, că acuzaţia de plagiat privind lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta "nu are niciun fundament", adăugând că în lucrările "foştilor miniştri şi altor prim-miniştri" s-ar găsi plagiate.

1654 afișări
Imaginea articolului Marga: Dacă e vorba de plagiate, să plonjăm şi în lucrările unor foşti miniştri şi prim-miniştri

Andrei Marga (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Dacă este vorba să se găsească plagiate, păi să plonjăm puţin în lucrările foştilor miniştri şi, dacă vreţi, în lucrările altor prim-miniştri, să vedeţi acolo ce iese. Dar din păcate acum presa este concentrată pe o acuzaţie care nu are niciun fundament", a spus Marga, care a fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

Întrebat dacă se referă la fostul premier Emil Boc, care deţine un doctorat şi este cadru la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică a Universităţii "Babeş-Bolyai", Marga a evitat să răspundă.

"M-am referit la alţi prim-miniştri", a spus el râzând.

De asemenea, Marga a spus despre acuzaţiile la adresa premierului Ponta că "în România sunt oameni care se ocupă de a găsi nod în papură la alţii".

"Din păcate, în România sunt oameni care se ocupă de a găsi nod în papură la alţii. Eu cred că şi aceşti oameni, indiferent ce funcţii deţin ei, ar trebui să se ocupe de problemele cetăţenilor, pentru că acestea sunt urgenţa noastră", a argumentat ministrul de Externe.

Întrebat, ca reprezentant cu experienţă al mediului academic, dacă este obligatorie prin normele academice citarea surselor în subsolul paginilor unei lucrări, Marga a arătat că în România lipseşte o reglementare legală cu privire la acest lucru.

"Sunt reguli internaţionale în materie de citări, nu e niciun secret în aceasta şi se pot lua, dacă vreţi, manuale, critici. Pe piaţa bucureşteană sunt astfel de manuale. Ce lipseşte în România? În România lipseşte, din păcate, o reglementare, un articol într-o lege cu privire la aceste lucruri. Aceasta este problema", a mai spus Marga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici