Maria Grapini aştepta 30 de invitaţi în Bruxelles; aceştia au aterizat la Amsterdam

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, pentru MEDIAFAX, că aştepta de dimineaţă la Parlamentul European un grup de 30 de vizitatori români, dar că aceştia au aterizat la Amsterdam, iar acum caută soluţii pentru reîntoarcerea grupului la Bucureşti.

651 afișări
Imaginea articolului Maria Grapini aştepta 30 de invitaţi în Bruxelles; aceştia au aterizat la Amsterdam

Maria Grapini aştepta 30 de invitaţi în Bruxelles; aceştia au aterizat la Amsterdam (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Aşteptam un grup de 30 de vizitatori şi am venit mai repede să organizez cumva programul, numai că grupul nu a mai ajuns, a aterizat la Amsterdam şi acum mă străduiesc să vorbesc cu TAROM să-i întoarcă în ţară", a declarat Maria Grapini.

Invitaţii Mariei Grapini au decolat de pe aeeroportul Otopeni la 7.30, dar avionul a aterizat la Amsterdam.

"Bine că sunt sănătoşi şi nu au ajuns în vacarmul ăsta de aici, unde totul e blocat. Ei nu erau panicaţi, pentru că nu li s-a spus în avion ce se întâmplă, erau chiar bucuroşi că vor vedea Amsterdamul. Când au aterizat, le-au spus motivul. Am vorbit cu ei. Sper să fie bine. Acum sunt liniştiţi, nu mai vor să vină în Bruxelles", a adăugat europarlamentarul.

Procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigaş din aeroportul Zaventem, din Bruxelles, unde au avut loc, marţi dimineaţă două explozii, dar şi bilanţul provizoriu de 13 morţi şi 35 de răniţi, informează Le Figaro.

Anterior, premierul belgian, Charles Michel, anunţase că ipoteza unor atentate teroriste este investigată de autorităţile belgiene, în cazul exploziilor de pe aeroportul Zaventem de marţi dimineaţă.

Postul belgian VRT semnalase cel puţin un atentat terorist în cazul exploziilor de pe aeroportul Zaventem. Înaintea exploziilor, s-ar fi auzit strigăte în limba arabă.

Aeroportul a fost închis, iar zborurile au fost redirecţionate către aeroportul Charles Le Roi din Bruxelles şi cel din Liege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici