Maria Grapini, către Donald Tusk: Ce lăsaţi ca moştenire? Lipsa de transparenţă şi dezechilibru în instituţii | VIDEO

Eurodeputatul PSD Maria Grapini i-a transmis, în plenul Parlamentului European, lui Donald Tusk că lasă drept moştenire lipsa de transparenţă şi dezechilibrul total în instituţiile europene între Est şi Vest, precum şi o strategie incoerentă legată de extinderea UE.

1001 afișări
Imaginea articolului Maria Grapini, către Donald Tusk: Ce lăsaţi ca moştenire? Lipsa de transparenţă şi dezechilibru în instituţii | VIDEO

Maria Grapini, către Donald Tusk: Ce lăsaţi ca moştenire? Lipsa de transparenţă şi dezechilibru în instituţii

Maria Grapini i-a transmis fostului preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk – prezent în plen – tot ceea ce foarte mulţi au gândit în toţi aceşti ani, dar n-au dorit sau putut vreodată să exprime, transmite europarlamentarul într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook.

După ce i-a felicitat pe noii aleşi din PE, Maria Grapini a ţintit direct tensiunile şi promisiunile neonorate, rămase în urma mandatului fostului preşedinte al Consiliului. Europarlamentarul n-a omis nici să-l atingă direct pe Tusk în privinţa celei mai mari dureri a României şi-anume bariera Schengen.

„Ce lăsaţi ca moştenire, domnule preşedinte Tusk, în urma acestui mandat? Lipsă de transparenţă şi un dezechilibru total în instituţiile europene între Est şi Vest şi nu mă refer doar la liderii celor trei instituţii, mă refer şi la funcţionarii care lucrează în instituţiile europene! Mai lăsaţi o strategie incoerentă, legată de lărgirea Uniunii Europene, o procedură nespecifică democraţiei - majoritatea în Consiliu şi lăsaţi două state pedepsite, România şi Bulgaria! Avem Rezoluţia Parlamentului, aţi promis de nenumărate ori că vă veţi încheia mandatul cu România şi Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condiţiile tehnice, încă din 2011!”, a declarat, în plenul PE, Grapini.

Europarlamentarula făcut trimitere directă la impresia lăsată de întreg mandatul lui Donald Tusk, cum că „totul se aranjează în spatele unei cortine şi asta nu-i încurajează pe cetăţenii europeni, nici nu creşte nivelul de încredere în UE”.

„De aceea, dragi colegi noi, vă rog să înţelegeţi că depinde de noi să sporim importanţa şi puterea Parlamentului European! Domnule preşedinte Sassoli, nu uitaţi că avem nişte sarcini extrem de grele în perioada următoare şi vă rog să ţineţi cont de poziţia PE în negocierea cu cele două instituţii!”, şi-a încheiat Maria Grapini prima intervenţie din plenul noului Parlament European de la Strasbourg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici