Marian Neacşu, consilier al lui Grindeanu: Dacă ar fi depins de mine, adoptam ordonanţa săptămâna trecută/ Şerban Nicolae: În 2012 au ieşit mult mai mulţi, nu s-a întâmplat nimic

Consilierul onorific al premierului Sorin Grindeanu, Marian Neacşu a declarat miercuri că ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor Penale ar fi trebuit adoptată mai repede şi că actul normativ nu este favorabil PSD. Totodată, liderul grupului PSD din Senat Şerban Nicolae a declarat miercuri că în 2012 au ieşit mult mai mulţi să protesteze şi "nu s-a întâmplat nimic".

2734 afișări
Imaginea articolului Marian Neacşu, consilier al lui Grindeanu: Dacă ar fi depins de mine, adoptam ordonanţa săptămâna trecută/ Şerban Nicolae: În 2012 au ieşit mult mai mulţi, nu s-a întâmplat nimic

Marian Neacşu, consilier al lui Grindeanu: Dacă ar fi depins de mine, adoptam ordonanţa săptămâna trecută

"Aveam informaţii despre intenţia guvernului de a aproba această ordonanţă. Nu ştiam dacă ea va fi adoptată aseară. După părerea mea, ar fi trebuit adoptată, săptămâna trecută. Eu aşa aş fi procedat, dacă ar fi depins de mine. Şi dezbaterea ar fi trebuit să aibă loc mai devreme de săptămâna trecută. Deci după ce avea loc o dezbatere, trebuia aprobată şi ordonanţa, sau trebuia respinsă, după caz. Aşa cum a precizat şi preşedintele Liviu Dragnea ieri, trebuia să fie un subiect închis", a spus consilierul onorific al premierului.

Neacşu a explicat şi paragraful din ordonanţa de urgenţă care prevede că articolul privind abuzul în serviciu intră în vigoare la 10 zile de la publicarea documentului în Monitorul Oficial.

"Din câte cunosc şi eu, este o condiţionalitate a Consiliului Legislativ, referitor la tipul acesta de modificări referitoare la Codul Penal", a mai precizat Neacşu.

"Nu ne favorizează ca şi partid, pentru că, aşa cum s-a precizat, aici este o punere de acord cu o decizie a Curţii Constituţionale şi ştiţi la fel de bine ca şi mine acest lucru, inclusiv in decizia Curţii Constituţionale se prevede textul aproape cel care este în momentul acesta în ordonanţă", a spus Neacşu.

Nicolae (PSD), despre proteste anti-OUG: În 2012 au ieşit mult mai mulţi, nu s-a întâmplat nimic

Liderul grupului PSD din Senat Şerban Nicolae a declarat miercuri, referindu-se la protestele de marţi seara împotriva adoptării de către Guvern a OUG pe Justiţie, că în 2012 au ieşit mult mai mulţi să protesteze şi "nu s-a întâmplat nimic".

"Nu numărul contează. Un om, dacă protestează, eu îi respect dreptul. Au ieşit oameni mult mai mulţi, spre exemplu, în ianuarie 2012 şi nu s-a întâmplat nimic, ci doar sub presiunea străzii, la un moment dat, Boc a acceptat să-şi dea demisia, dar să rămână tot un guvern de-al lor", a spus Şerban Nicoale.

El a mai spus că, în 2012, protestatarii au fost şi agresaţi de Jandarmerie, spre deosebire de acum, când nu s-a reacţionat violent din partea acestei instituţii.

"În 2012 au ieşit foarte mulţi oameni în stradă, multe zile la rând, bătuţi de jandarmi, agresaţi de jandarmi. De data asta nu s-a întâmplat, din fericire Jandarmeria procedează corect", a arătat Nicolae.

El a mai spus că nu numărul celor care protestează trebuie să determine voinţa românilor în ansamblu.

"Dacă sunt mulţi sau puţini, asta mă interesează mult mai puţin. Din punctul meu de vedere nu numărul ar trebui să determine voinţa românilor. Domnul Iohannis ne spune că români sunt doar cei din stradă", a mai spus social-democratul.

Întrebat, pe de altă parte, dacă OUG pe Justiţie a fost dată cu "dedicaţie" pentru a "albi" dosarele sau cazierele unor politicieni, Şerban Nicolae a replicat: "Asta este o speculaţie. Nu există. Ce e aia cu dedicaţie? În primul rând că ea, dacă se aplică şi dacă va rămâne în forma actuală în aprobarea Parlamentuli, ea nu va face distincţie. Se va aplica şi celor care vor comite fapte foarte grave".

El a respins, totodată, şi criticile legate de faptul că OUG a fost adoptată de Guvern "la ceas de noapte".

"Ceas de noapte? Şedinţa a avut loc ora 19.30. Dacă dumneavoastră spuneţi «Noapte bună!» la 19.30, înseamnă că e bine. Gestul este unul constituţional", a spus Nicolae.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici