Marian Oprişan îi scrie premierului Viorica Dăncilă: Adoptarea Codului Administrativ, un mare câştig

Marian Oprişan, în calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, îi transmite premierului Viorica Dăncilă că adopttarea Codului Administrativ este un mare câştig pentru administraţie, reglementările beneficiind de expertiza celor din consiliile judeţene.

604 afișări
Imaginea articolului Marian Oprişan îi scrie premierului Viorica Dăncilă: Adoptarea Codului Administrativ, un mare câştig

Marian Oprişan îi scrie lui Dăncilă: Adoptarea Codului Administrativ, un mare câştig

"În calitate de Preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) mulţumesc Primului-Ministru Viorica Dăncilă, dar şi Guvernului României pentru aprobarea Codului Administrativ în şedinţa de marţi, 25 iunie 2019. Reglementările din Codul Administrativ au fost discutate şi au beneficiat de expertiza colegilor din Consiliile Judeţene din România, multe dintre propunerile acestora regăsindu-se în documentul aprobat. Este îmbucurător faptul că administraţia publică are, în final, un instrument de lucru cerut de către cei care lucrează în administraţie de foarte mult timp", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Sursa citată precizează că propunerile UNCJR la Codul Administrativ sunt de natură să aducă mai multe clarificări.

"Pe de altă parte, prevederile Codului Administrativ susţin principiile descentralizării, dar şi sistematizarea şi concentrarea legislaţiei din domeniul administraţiei publice. Mă bucur că aceste propuneri ale UNCJR se regăsesc în prevederile Codului Administrativ, dar şi că ele au fost acceptate şi de partenerii noştri de dialog din cadrul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Asociaţiei Oraşelor din România şi de Asociaţia Comunelor din România (AcoR). Iată că, după mai bine de 20 de ani de aşteptare, administraţia publică din România are un Cod Administrativ, o lege atât de necesară cu care să operăm în beneficiul cetăţenilor şi al comunităţilor", mai spune sursa citată.

Guvernul a adoptat, marţi, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ.

„Pentru mai multă eficienţă şi transparenţă vom stabili o procedură mai clară şi termene reduse pentru numirea în funcţie a unui membru al guvernului în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului. Situaţia din ultimul an ne-a arătat că este nevoie de astfel de modificări pentru a asigura continuitate în toate domeniile de activitate ale guvernului. Pentru Administraţia Locală vom reglementa procedura validării prin hotărârea instanţei a mandatelor consilierilor locali aleşi şi vom revizui situaţiile de dizolvare a Consiliului Local astfel încât să asigurăm stabilitatea autorităţilor locale”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Taguri:
cod,
legi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici